06.05.2017 – hitland – 10 km

Vanmiddag gaan we even fietsen maar vanmorgen ga ik nog even snel op pad voor een kort rondje. Ik ga eerst even woefje uitlaten en daarna ga ik op pad. Maar als ik beneden kom, is woef zo enthousiast dat ik besluit toch maar met haar op pad te gaan en zo vertrekken we samen richting het natuurgebied. We zijn dus nu best vroeg maar dat komt prima uit met de fietstocht in de planning. Bovendien wil ik niet zo lang lopen dus twee dagen achter elkaar moet kunnen met haar. Overigens deed ik dat van de week natuurlijk ook al in Aken. De ene dag 13 km en de andere dag 11 km. Gisteren liepen we 15 km dus vandaag mag een kort rondje wel.

Het is hartstikke koud vanochtend met een frisse wind ook nog eens. Het zou prachtig weer worden vandaag, maar nu nog even niet blijkbaar. Ik besluit zelfs om mijn dunne handschoenen even aan te houden bij de warming up. Die berg ik straks wel weer op.

klik voor groot

We gaan op pad en al snel hobbelen we lekker over de bekende paadjes. Ik kom nog iemand tegen waarvan ik aanvankelijk totaal niet meer weet wie het is. Ze begint opgewekt te praten en te vragen hoe het gaat en wijst naar de hond en zegt dat ze blij is dat ze weer mee kan lopen. Ik pieker me dus suf waar ik deze vrouw van zou moeten kennen maar later besef ik ineens dat ik uitgebreid met haar gesproken heb over honden en lopen. Heel stom natuurlijk. Het kost me de eerste kilometer dus even moeite om op gang te komen omdat woefje ook een beetje achter blijft bij de vrouw en de hond maar uiteindelijk lopen we de dijk op en met een aangelijnde woef loop ik eindelijk in mijn ritme. Ik besluit lekker continu te lopen en te kijken hoe dat voelt.

Ik loop de eerste afslag voorbij en ook de tweede en besluit voor de verandering eens bij de trap naar beneden te gaan zodat ik meteen op het pad bij de Nijlganzen uit zal komen. Daar kan woef ook weer los en aangezien ik dat nog nooit eerder heb gedaan zo, is het voor haar ook en afwisseling. Meteen als ik beneden sta bij de trap ga ik weer door met mijn rondje. Continu lopen is weer een prima oefening voor de HM in Edinburgh en als woef het een beetje goed doet kan het ook wel met haar.

Wafje moet dus even wachten voordat ze water krijgt maar dat gaat ook allemaal goed. Na 10 km staan we weer bij de auto. Prima rondje, lekker vroeg klaar omdat ik een beetje doorgelopen heb. Straks even fietsen!

gegevens:

* 10 km
* 6 graden

mei 50 km – 2017 totaal 1.253 km