31.03.2017 – hitland – 7 km

Vanmorgen is om 7.30 de hovenier al druk aan het snoeien in de tuin en ga ik dus maar aan de slag in de voortuin. Na twee uurtjes is hij klaar met de werkzaamheden aan de reusachtige Malus die elk jaar een beetje getrimd wordt en ben ik ook laar met de voortuin. Het ziet er allemaal weer netjes uit. Gek toch dat het zo’n verschil maakt of je even wat snoeit en veegt of niet.

Het is een warme dag en omdat we pas om 10 uur vertrekken voor de run is het al flink opgewarmd. Beetje warm voor wafje ook! S. fietst mee voor de gezelligheid en we starten in het oude deel. Dan blijven we lekker dicht bij de auto en kunnen we gemakkelijk terug. Bovendien is het ook een leuke afwisseling en wat beschutter lopen dus allemaal redenen om daar te starten.

Waf heeft het vanaf het begin al warm en ik kom ook maar moeilijk op gang. Mijn schoenen voelen niet lekker, het is warm en ik ben strammig van het tuinieren. Maar we hobbelen rustig voort en maken er een klein ommetje van. We willen nog wat andere klusjes doen vandaag dus dit is prima zo. Even langs de Nijlganzen die alweer op hun nest zitten en even kijken bij de rietbosjes of we de BB kunnen zien of horen. Waf krijgt twee keer een slokje water en dat drinkt ze allemaal lekker op.

klik voor groot

Na ruim 7 kilometer staan we alweer bij de auto. Genoeg voor vandaag. Nu nog even wegen en daarna even naar Moordrecht naar de fietsenwinkel. Misschien fiets ik daar wel even heen dan heb ik ook een stukje van 32 km gefietst! Wafje is weer wat afgevallen dus dat gaat prima.

gegevens:

* 7 km
* 18 graden

maart 332 km – 2017 totaal 913 km