23.03.2017 – hitland – 7,5 km

Vandaag is het weer mooi weer en ik besluit om toch het eerste rondje met woef te gaan doen maar dan kort. Als ik vanmiddag zin heb, kan ik nog wel een rondje zelf gaan doen maar eerst met wafje op pad. Overigens moet ik ook nog even met de fiets weg dus misschien is het allemaal wel genoeg vandaag qua activiteiten.

Deze keer rijd ik de golfbaan wel voorbij en ik parkeer bij het oude deel. Daar kan ik net wat makkelijker offroad stukjes lopen en bovendien is het ook weer eens iets anders qua luchtjes voor woef. De parkeerplaatsen zijn nog steeds niet klaar. Ongelooflijk hoe ‘hap-snap’ alles gedaan wordt hier in het natuurgebied. Aan de andere kant ligt de parkeerplaats ook al maanden half klaar. Inmiddels zijn alle bankjes weggehaald uit het gebied. Overal flapperen lintjes rond de gaten en ik ben benieuwd hoe lang dat nu weer allemaal gaat duren. In ieder geval is het riet en zijn de gekapte bomen wel allemaal weggehaald en ziet het er verder wel rustig uit. Ze hebben zowaar het riet voor de blauwborstjes laten staan (tot nu toe).

Ik loop eerst door het oude gebied en het is heerlijk stil. Geen wind en volop vogels te horen. Verder is er nog niemand want we zijn lekker vroeg. Het is fris maar dat is alleen maar prettig voor waf.

klik voor groot

Na het eerste blokje lopen we naar de ooievaars. Ik denk dat ik in het riet links van me langs het water een BBtje hoor. Ik stop om te luisteren en weet het bijna zeker. Ik zie de vogel helaas niet. De ooievaars hebben hun intrek genomen op het andere nest en niet meer midden op het veld. Daar zitten nu weer twee Nijlganzen en die zullen daar wel hun jongen gaan krijgen. Als ik langs het water loop, zie ik dat de waterlelies al bijna boven het water zijn. Ik zie allemaal kleine puntjes van de eerste bladeren. Dat zal straks wel weer prachtig zijn als de lelies bloeien. Overigens zie ik langs het water ook lintjes rond een gat dus blijkbaar hebben ze hier een (nieuw) bankje gepland. Best een aardige plek maar dan wordt het pad wel drukker waarschijnlijk. Afwachten maar. Voorlopig is het allemaal nog heerlijk hier.

Na het tweede blokje besluit ik nog even langs het andere stukje riet (dat is blijven staan) te lopen om te luisteren en te kijken of ik al wat zie of hoor. Helaas niet op een zingende winterkoning na. Wat kunnen die vogeltjes prachtig zingen overigens. Zeker als je bedenkt hoe klein het beestje eigenlijk is.

Ik doe de cool down langs de ijsbaan en dan is het wel genoeg voor woef. Ze heeft dorst en krijgt bij de auto nog wat te drinken. Volgende keer neem ik mijn nieuwe Salomon belt mee waar haar drinkbakje en softflask goed inpast. Die kocht ik zaterdag dus ik ben benieuwd of dat iets is in plaats van een rugzak.

klik voor groot

gegevens:

* 7,5 km
* 5 graden, zonnig

maart 263 km – 2017 totaal 843 km