09.03.2017 – loopband – 10,5 km

Vandaag alweer dag drie dat woefje nog niet mee kan. Gisteren regende het keihard en was het heerlijk op de loopband, vandaag regent het ook zachtjes als ik woef uitlaat voor een korte wandeling. Omdat ik het eigenlijk best gemakkelijk vind om op de loopband te lopen zo tussendoor, kies ik gewoon weer voor een snel rondje op de band. Ik loop vandaag niet meer op dat trage tempo maar wissel laps op verschillend tempo af en tussendoor een wandelpauze. Dat voelt eigenlijk prima en dat gaat ook lekker vlot voorbij. Ik zie wel dat op de hogere tempo’s de afwijking tussen de loopband afstand en de Garmin blijkbaar kleiner is. Dat maakt me ook helemaal niet uit, ik weet wat ik ongeveer train aan de hand van de hartslagen en die passen behoorlijk goed bij het tempo. Ik denk dat het tempo op de loopband in werkelijkheid iets lager ligt dan de loopband aangeeft. Maakt niet uit, het was wel lekker om even in beweging te zijn. Het enige nadeel is dat je enorm transpireert op die loopband, veel meer dan buiten natuurlijk!

Overigens ben ik gisteren nog naar de fietsen gaan kijken. Moeilijke keuze maar ik ga toch voor de Cube Editor met Gates riem en Alfine 11. Nooit meer smeren, afstellen of onderhoud. Dat lijkt me nou helemaal heerlijk voor gewone rondjes fietsen! Maar nu is de enige vraag of het model 2016 in mijn maat er daadwerkelijk nog is, anders beginnen we weer helemaal opnieuw met dubben en beslissen…… Wordt dus vervolgd

update Mijn voorgevoel bleek juist. Het 2016 model is er niet ondanks dat de fiets te bestellen is op de website. Ik ben benieuwd wat hun aanbod dan is vanmiddag. Balen.

gegevens:

* 10,5 km
* indoors
* HS maximaal 135

maart 108 km – 2017 totaal 688 km