26.02.2017 – hitland – 20 km

ronde 1: 12 km

Gisteren heb ik alleen in de ochtend gelopen en heb ik in de avond een uurtje op de hometrainer gefietst. We hebben een crossfiets gekocht en daardoor was ik een beetje moe en wat het ook later dan gepland. Maar zo even fietsen was fijn en dat was wel genoeg voor die dag. Maar vandaag gaan we weer lopen en we beginnen meteen in de ochtend voor de eerste run. Het is droog ook al waren de voorspellingen niet goed. Meevaller dus! Er staat weer een koude en harde wind en ik ben blij dat ik mijn handschoentjes bij me heb deze keer. Niks aan zo tegen de wind in en ik doe de warming up zelfs met mijn jackje aan. Na de warming up gaan we van start voor de run.

klik voor groot

Ik heb aanvankelijk moeite om lekker warm te lopen maar uiteindelijk gaat het fijn. Ik loop deze keer weer op mijn oude Clifton 2 waar de zool deels vanaf is. Inmiddels meer dan 600 km mee gelopen zonder die zool dus dat valt helemaal niet tegen eigenlijk. Het blijven toch wel prettige schoenen. We hobbelen naar de dijk en weer terug naar de koetjes en herhalen dat stukje nog een keer. Na ruim 12 km staan we weer bij de auto. Dat ging prima, hartslag bleef mooi onder de 130 en alles voelde prima.

klik voor groot


gegevens:

* 12 km
* 6 graden

ronde 2: 8 km

Vanmiddag hebben we gelunched met een vriendin en daarna wil ik echt nog even naar buiten. Ik heb niet alleen veel gezeten nu maar ik wil ook even wat frustratie eruit lopen eigenlijk. Daarvoor gebruik ik het lopen nooit maar ik wil gewoon even naar buiten. Even de wind in! Zo gezegd zo gedaan en al snel ben ik omgekleed en vertrekken we weer vanaf de parkeerplaats bij de golfbaan. Nog steeds die wind maar niet zo koud als vanmorgen dus dat scheelt wel. Wafje heeft er ook weer zin in! Meteen een mooie oefening voor het Krijtlandpad zo deze drie dagen achter elkaar met een beetje afstand hoewel het natuurlijk nog niet de helft is van wat we dan gaan lopen.

We lopen nu alleen even naar de dijk en weer terug naar de koetjes. Het is gelukkig rustig en we komen verder geen vervelende honden tegen onderweg. Na ruim 8 kilometer staan we weer bij de auto. Totaal liepen we dus iets meer dan 20 kilometer vandaag. Op naar de volgende run maar weer.

gegevens:

* 8 km
* 11 graden

februari 230 km – 2017 totaal 567 km