25.02.2017 – hitland – 9,5 km

Tot mijn verrassing zie ik dat ik vorig jaar rond deze datum al meer dan 750 km gelopen heb. Ongelooflijk en wat een verschil met dit jaar waar ik nog maar net aan 550 km gelopen heb. Dat scheelt dus 200 kilometer in nog geen 2 maanden. Ik weet ook wel hoe dat komt overigens. Ik liep geen 53 km en ook geen 63 km rondje zoals ik wel vorig jaar liep in februari. Ik trainde toen voor de ultra die overigens dit jaar vandaag gehouden wordt. Die 115 km maak je niet zo snel meer goed natuurlijk en ook het feit dat ik vorige week de hele week niet gelopen heb, helpt niet erg mee aan het maand totaal. Niet belangrijk, maar het viel me gewoon op. Nu staat er voor volgende maand een 90 km rondje op het programma dus daarmee lopen we weer een stukje in natuurlijk en we moeten ook nog even wat trainen voor dat avontuurtje.

In ieder geval gaan we vandaag weer op pad voor een rondje. Er staat een venijnig en koud windje en daarom kies ik ervoor om nergens te stoppen maar gewoon lekker rustig continu te lopen op een maximale hartslag van 130. Als dat tenminste lukt met dit gekke weer! We lopen naar de dijk en weer terug richting de koetjes. Alles gaat prima. Het lopen gaat heel makkelijk en soepel en mijn hartslag blijft ruim onder de 130. Ik loop meteen een mooie MAF test zo even tussendoor en ik ben dik tevreden.

Als we bij het bruggetje komen, klok ik af en begin met de cool down. Ik trek mijn jasje aan dat bij S. in de fietstas zit. Helaas begint het daarna een beetje te druppelen en rijdt S. rechtstreeks naar huis terwijl ik het laatste stukje terug loop naar de auto. Tegen de tijd dat ik daar ben, is S. waarschijnlijk al lekker binnen!

Na ruim 9.5 km sta ik met wafje weer bij de auto. Ik had nog wel zo’n rondje gewild maar dat lijkt me voor nu nog niet verstandig. Misschien vanmiddag nog een kort rondje als ik toch woefje moet uitlaten. Zij vond het in ieder geval weer helemaal fijn buiten! Rustig opbouwen maar het voelt vervelend als je eigenlijk gewoon nog zo’n rondje wilt en kunt lopen.

klik voor groot


gegevens:

* 9,5 km
* 6 graden

februari 210 km – 2017 totaal 547 km