24.02.2017 – hitland – 16 km

ronde 1: 8 km

Inmiddels heb ik 5 dagen niet gelopen. Een unicum. De eerste dagen viel me dat niet eens zo op omdat ik echt niet had kunnen lopen vanwege de griep, maar zodra je je eigenlijk wat beter voelt, wil je gewoon naar buiten ook al is dat nog niet verstandig. Dus heb ik braaf gewacht en ben ik niet de eerste dag zonder koorts al naar buiten gegaan maar heb nog gewacht. Maar vandaag was het heel prettig weer zonder al teveel wind en ook prima qua temperatuur en dus durfde ik het wel aan om een rondje te gaan lopen met wafje. Gisteren had ik al een uurtje op de hometrainer gepeddeld en dat ging ook prima. S. ging mee voor de gezelligheid en zo vertrokken we in de ochtend met een fraai zonnetje voor een kort runnetje. Eerst maar eens een lange en rustige warming up. Daarna dan van start. Ik ging ervan uit dat 500 meter wel genoeg zou zijn. Ik zou goed op de hartslag letten en de training daaraan eventueel aanpassen. Maar tot mijn verrassing bleef mijn hartslag keurig onder de 130 en liet zich dus nergens door opjagen. Ook qua ademhaling ging het gelukkig prima. Het voelde allemaal heel makkelijk dus dat was wel hoopgevend eigenlijk. Ik heb 1000-tjes gelopen uiteindelijk.

klik voor groot


Om het niet te overdrijven hebben we een kort rondje van 8 kilometer gelopen. Als alles goed voelt, gaan we vanmiddag weer op pad voor een kort rondje. Wafje vindt dat vast ook wel leuk!
Op naar de volgende run!

gegevens:

* 8 km
* 9 graden

ronde 2: 8 km

Vanmiddag heb ik heerlijk geslapen en het weer is nog steeds goed aan het einde van de middag. Daarom gaan we voor het uitlaat rondje met woef weer op pad voor een rustig loop rondje. We nemen weer het grindpad voor de warming up en lopen daarna rechtstreeks naar het oude deel. Er staat duidelijk meer wind dan vanmorgen dus daar moet ik straks wel even op letten zodat ik niet teveel afkoel ineens en alsnog weer ziek word.

klik voor groot


Ik loop nu eerst 1.500 meter en ook nu blijft de hartslag weer netjes in het gareel. We lopen richting de dijk en daarna weer de andere kant op. Daar hebben we tegenwind dus we besluiten niet door te lopen naar de koetjes maar rechtsaf te slaan om meer zijwind te hebben. Ik wil uberhaupt niet zo ver vanmiddag dus we besluiten een stukje het gebied in te lopen en daarna om te draaien. Onderweg komen we een lastige Ridgeback tegen die aan de riem zit. Maar als we omkeren, loopt de man ons tegemoet met een hond zonder riem en daarom besluiten we even de korte lus richting de dijk te nemen zodat we de hond ontlopen. Maar daarbij kiezen we verkeerd, want de man blijkt ook dat pad te moeten nemen en zo komen we hem alsnog tegen. Gelukkig lijnt hij de hond aan en gebeurt er verder niks maar wij zijn intussen al een heel stuk verder gelopen dan we eigenlijk wilden. Het laatste stuk wordt dus gewoon een 2000-tje maar ook dat voelt gelukkig allemaal goed. Uiteindelijk klokken we voor vandaag dus meer dan 16 kilometer af. Niet helemaal de bedoeling maar heerlijk gelopen en zo in twee delen merk je daar al helemaal niets van.

gegevens:

* 8 km
* 8 graden

februari 200 km – 2017 totaal 537 km