15.12.2016 – hitland – 12 km

Vandaag ga ik weer voor het eerste rondje met wafje hardlopen. Zij heeft wel zin en ik ook. Het is een mistige en frisse ochtend dus niet zo’n mooie zonsopgang als gisteren. Omdat ik mijn renkleding gisteren heb gewassen en te laat heb uitgehangen blijkt alles nog nat te zijn. Dan maar mijn reserve broek aantrekken en een ander shirtje. Misschien wel handig, dan houd ik alles verder schoon om mee te nemen morgen. Ook best.

We starten niet echt vroeg maar wel eerder dan gisteren. Het pad langs het water na de parkeerplaats is nog steeds afgesloten dus lopen we maar rechtdoor naar het leefgoed. Daarna weer naar het oude deel en tweemaal het rondje bij de ooievaars. Ik merk dat dit lekker loopt omdat de Cliftons inmiddels wel een beetje versleten zijn qua zool. Op deze manier gaat het ook goed. Ik moet eens nadenken welke schoenen ik ga meenemen. Ik denk gewoon de trailschoenen en eventueel de Bondi als ik toch nog een wegrondje ga doen waarmee ik ook over een pad kan lopen. Dat zou genoeg moeten zijn denk ik. Niet vergeten mijn waterdichte sokken in te pakken want dat was vorig jaar erg fijn om mee te lopen.

Wafje doet het gelukkig ook prima en na 12 km staan we weer bij de auto. Lekker rondje, morgen het laatste rondje hier in Nederland.

gegevens:

* 12 km
* 7 graden

december 162 km – 2016 totaal 3.880 km