artikelen: handen warmen

Het wordt weer kouder en koude handen zijn soms een vervelend verschijnsel tijdens het lopen. In ieder geval is het raadzaam om te voorkémen dat je koude handen krijgt. Vaak bewegen, even wapperen met de handen en piano spelen met de vingers helpt daar al bij. Tijdens de warming up en ook tijdens het lopen als je het echt koud krijgt, kan onderstaande oefening helpen om weer snel en effectief warme handen te krijgen. Zeker stap 2 en 3 zijn tijdens het lopen goed te doen.


  • Handen tegen elkaar als een boeddha, beetje kracht zetten en even vasthouden
  • Meteen daarna de vuisten flink ballen en ook weer even vasthouden
  • Vuisten weer loslaten en de vingers met kracht spreiden en ook weer even vasthouden

Dit enkele keren herhalen.

In beelden:

klik voor groot

Video:

Dit artikel staat natuurlijk ook op de review site waar ook andere artikelen te vinden zijn