18.11.2016 – hitland – 8 km

Gisteren ging het lopen gelukkig goed en was ik wel tevreden. Vandaag ga ik voor een kort rondje op pad omdat ik vanmiddag zelf weg moet. S. gaat even mee op de fiets dus dat is gezellig en wafje loopt ook vrolijk mee. Ik wil eigenlijk gewoon een kort rondje lopen en na het eerste stuk, bedenk ik dat ik wel eens een MAF testje zou kunnen doen. Eens kijken waar ik nu ongeveer op uit kom qua tempo als ik tegen de maximale MAF aanloop (138 bpm). Natuurlijk is dit een beetje rommelige test omdat ik niet goed genoeg ingelopen heb en ik bovendien pas na een kilometer bedenk dat ik dit wil doen maar het is een prima invulling van het korte rondje van vandaag. Helaas heb ik dus geen mile tijden maar het gaat prima en ik klok een mooie tijd. Daarbij heb ik een gemiddelde HF van 134. Ik heb 140 aangetikt op een bruggetje en met de wind tegen dus ik ben dik tevreden eigenlijk. Dat is een stukje beter dan vorig jaar toen ik mijn laatste MAF test deed rond de 138. Ik liep toen weliswaar iets sneller, maar met een veel hogere hartslag dus eigenlijk niet netjes binnen MAF. Zo is het lastig vergelijken maar dit ging gewoon prima. Vandaag een van de beste tijden met mooie lage MAF.

Daarna hebben we het laatste stukje rustig op RWR uitgelopen. Op naar de volgende run dan maar weer!

gegevens:

* 8 km
* 10 graden

november 211 km – 2016 totaal 3.616 km