15.11.2016 – hitland – 15,5 km

Vandaag heb ik nog steeds geen auto en daarom vertrek ik vanaf huis. Deze keer even zonder wafje. Ze mag wel een dagje rust na het Sauerland en de loopjes van afgelopen weekend. Ik vergis me jammerlijk in het weer want het is natuurlijk veel te warm voor wat ik kies om aan te trekken. Ik kies niet alleen een wintershirt (echt logisch als je met 0 graden in het Sauerland met een zomershirt loopt) maar ook nog eens voor mijn OMM gilet en dus stik ik al meteen na de eerste paar kilometers. Hoewel het miezert, trek ik toch het OMM giletje uit en prop die in mijn rugzak. Dan word ik maar nat, niks aan te doen en met die rugzak zal het ook allemaal wel meevallen. Ik zet even later wel mijn petje op hoewel dat warm is, maar dat houdt de regen een beetje uit mijn gezicht.

Eigenlijk had ik bij de warming up al moeten zien dat mijn hartslag veel te hoog was door het gedoe met de kleding en niet door moeten gaan met de continu run die ik gepland had. Ik heb uiteindelijk de HF wel redelijk laag kunnen houden maar vraag niet met welk tempo. Ik heb dus ook de 10 km continu verdeeld over 2 laps van 5.000 mtr. Maar de laatste ging echt voor geen meter. Ik had nog steeds een HF boven de 130 met een tempo dat ik niet eens durf op te schrijven.

Niet slim, ik had beter gewoon lekker kunnen gaan lopen op RWR of zoiets of zelfs gewoon naar huis moeten gaan. Geen idee waarom ik eigenwijs door bleef lopen eigenlijk.

Never mind. Na ruim 15 km stond ik weer voor de deur. Morgen even naar Den Haag fietsen om de auto op te halen en dan overmorgen weer een stukje lopen. Het wordt rot weer dus misschien krijgt wafje als oudje nog wel een dagje vrij. Ik ga haar in ieder geval even wegen en dat kunnen we wel wandelend doen. Dat is ook leuker voor haar denk ik, maar we zullen zien.

gegevens:

* 15,5 km
* 14 graden

november 191 km – 2016 totaal 3.595 km