11.11.2016 – krimpenerwaard – 13 km

Gisteren zijn we thuisgekomen uit het Sauerland. Het was geweldig want we hadden de eerste dagen mooie herfstkleuren om van te genieten en de laatste dagen sneeuw! We hebben niet alleen gelopen maar ook met de stokken gewandeld door de diepe sneeuw. Dat was ook erg mooi. Een super week maar nu dus weer thuis.

Grappig genoeg is het vandaag mooi weer nadat het kennelijk hier de hele week snert weer is geweest met regen en wind. Wij hebben dus echt geluk gehad! Maar met het mooie weer gaan we dan vandaag maar weer op pad en we kiezen voor de Krimpenerwaard. Ik zet een route uit die deels over de weg zal gaan en deels over onverhard loopt. Dat is leuk voor waf die ook deels mee zal lopen en deels in de kar zal blijven.

We parkeren bij de kanoverhuur en gaan op pad. Het is stralend weer maar best fris. Onderweg zie ik nog een vliegenzwam waar ik snel een foto van maak.

klik voor groot


Als we bij de afslag met Berkenwoude komen waar we rechtsaf hadden willen slaan, zien we dat het geen pad is maar een weiland waar we met de fiets niet overheen kunnen. Dat is vervelend want nu moeten we een langer stuk over de weg door Berkenwoude. Ik fietste dit ook dus ik ken het op zich wel. Ondertussen moet ik onwijs nodig naar het toilet en ik zie natuurlijk nergens een plekje waar ik even kan gaan zitten. Te druk en teveel huizen. We lopen zelfs een straatje in om te kijken maar dat is ook niks en we moeten weer verder.

klik voor groot

Uiteindelijk zien we een kavel met huis in aanbouw waar niet gebouwd wordt momenteel. Ik loop er gauw heen en ga achter het huis zitten. Eindelijk. Daarna lopen we weer verder over de drukke weg. Er rijden weinig auto’s maar de auto’s die er rijden zijn veel te snel. Allemaal haast blijkbaar.

Aan het einde slaan we linksaf en daar kan wafje ook uit de doggyride. Met de fiets sla ik normaal rechtsaf en dat is eigenlijk ook beter om te lopen. Parkeren bij het pontje en dan dat gebied gebruiken voor de run. Het Loetbos waar we nu staan is eigenlijk te klein voor een beetje afstand.

Wafje vindt het allemaal best en loopt lekker mee. Onderweg zien we nog een andere groep vliegenzwammen en S. gaat foto’s maken. Wafje wacht maar rent daarna toch keihard achter me aan.

klik voor groot


Aan het einde van het fietspad slaan we linksaf om daarna het stukje door het Loetbos te gaan lopen. Het is een beetje onrustig rondje en we schieten ook niet zo op. Uiteindelijk lopen we door het Loetbos en dat gaat wel redelijk goed. Tot onze verrassing hobbelt er ineens een dier over de weg. Het is vrij groot en donker. De gang van een otter zo hobbelend wat het natuurlijk niet is. Veel te groot voor een wezeltje, een hermelijntje is anders gekleurd. Wat is het nou? We hebben het dier heel goed kunnen zien omdat het eigenlijk vrij traag overstak. Volop beeld maar we hebben geen idee. Thuis maar eens opzoeken. Ik gok op een bunzing maar ik weet het echt niet.

We moeten nog een stukje over modder vanwege vrachtwagens die staan te zagen verderop en daarna zijn we weer bij de kano verhuur. Niet echt een fijn rondje en we hebben geen idee waarom. Op naar de volgende dan maar.

klik voor groot

gegevens:

* 13 km
* 7 graden

november 159 km – 2016 totaal 3.564 km

tracer – 70 km
rapa nui – 635 km
hoka clifton 2 – 366 km
hoka bondi 4 – 263 km
hoka stinson lite 3 – 32 km
hoka mafate speed – 290 km
pure flow – 454 km