08.10.2016 – garderen – 16 km

Vandaag gaan we weer eens naar Garderen voor een loopje. Het is prachtig weer en het is daar heerlijk lopen. We willen eigenlijk daarna nog naar herten kijken maar misschien halen we dat niet. De camera gaat in ieder geval mee! Al snel staan we weer op de bekende parkeerplek en gaan van start. Ik ben al omgekleed, hoef alleen nog mijn schoenen aan te trekken en mijn lange broek uit te doen. Daarna kunnen we op pad. Ik had hier best willen overnachten met de tent en dan een lekker loop- en fiets weekend ervan willen maken maar morgen is er weer F1 racen en dat vindt S. nu eenmaal leuk om te bekijken. Dat komt later in het jaar misschien nog een keer…..

Ik ga rustig lopen vandaag. Gisteren liep ik een tempo training bij de roeibaan en dat wil ik maandag ook nog een keer doen. Ik merk nergens iets van maar toch… Nu even een weekje een beetje pas op de plaats en daarna kan ik weer zo lang lopen als ik wil tenslotte! Voor nu dus een kort en rustig rondje.

klik voor groot

Het lopen gaat eigenlijk heel goed. Er is helaas ook vandaag blijkbaar een ATB tocht maar daar hebben we niet erg veel last van. Op een klein stukje doe ik woef even aan de riem zodat we elkaar niet in de weg lopen maar we krijgen de indruk dat de grote meute al voorbij is.

klik voor groot

Als we rechtsaf slaan om weer om te keren via de schaapskooi, geven we woefje weer even wat te drinken en maken wat foto’s.

Daarna lopen we weer rustig verder richting de schaapskooi. Ik liep overigens bijna voorbij de afslag omdat ik me niet realiseerde dat we er al waren. Het loopt vandaag zo makkelijk dat ik niet eens in de gaten heb dat we er alweer 6 km op hebben zitten. Gek is dat toch eigenlijk.

We lopen even door het bos richting de schaapskooi en de heide.

klik voor groot

Nadat we de weg zijn overgestoken, lopen we de heide alweer op en lopen richting de schaapskooi. We zien verderop over de heide wat fietsers en bij de schaapskooi is blijkbaar een stempelpost voor de fietstocht. Het is druk en iedereen staat gewoon over de weg heen zonder op anderen te letten. Groepen… Grrrrr.

klik voor groot


Na de schaapskooi lopen we alweer over het zachte zand richting het bos. S. heeft een hekel aan dit stukje maar ik lig natuurlijk weer in een deuk. Woefje staat op een gegeven moment een beetje in de weg en dat is nou net een excuus om weer te stoppen… Zacht zand…

Daarna gaat het weer vlug. We steken de weg weer over en lopen weer richting Garderen. De route is echt veel te kort vandaag, ik zou nog wel langer willen en kunnen lopen en woef vindt het ook allemaal prima. De temperatuur is natuurlijk ideaal voor madam nu. Tot ons vreugde zien we een enorm hert het pad oversteken. Helaas volgt er geen ander hert of we hebben het al gemist. Maar mooi was het en het is de eerste keer dat we hier zo’n groot hert zien lopen op dit tijdstip.

Het laatste stukje gaat ook snel en na 16 km staan we alweer bij de auto. Jammer, want het is echt top weer en zo heerlijk lopen daar. Volgende keer weer een wat langer rondje dan maar!

Omdat ik toch de camera bij me heb voor de herten, neem ik nog foto’s van woefje waar ik blij mee ben. Wat een schatje is het toch. Beetje harig momenteel maar de afspraak bij de trimster is afgezegd omdat het haar niet rijp is. Ik vind het wel leuk dat ruige maar een kammetje was niet slecht geweest zo voor het portretje vandaag.

klik voor groot

gegevens:

* 16 km
* 19 graden

oktober 80 km – 2016 totaal 3.183 km