04.10.2016 – hitland – 9 km

Vandaag ga ik even op pad zonder woef. Ik wil 800-tjes lopen in een bepaald tempo om te kijken hoe dat gaat. Misschien wil ik volgende week wel een run doen dus vandaag eens even bekijken of ik mezelf kan pacen op een vast tempo.

Ik besluit voor 800-tjes en reken uit in hoeveel tijd ik dan steeds 200 meter moet afleggen. Dat kan ik nog wel onthouden en vol goede moed ga ik van start. De eerste lap gaat op zich wel binnen de tijd maar het voelt niet makkelijk en ook ‘rommelig’. Dat moet beter. De tweede lap gaat goed maar ik zit te klooien qua ademhaling. Nog niet goed dus. Daarna gaat het steeds beter ook al ben ik net iets te snel. Het voelt in ieder geval al natuurlijker. Grappig dat het zo werkt.

Hoewel ik aanvankelijk 5×800 wilde lopen, knoop ik er nog eentje aan vast en loop dus 6×800-tjes. Ook de laatste gaat netjes en daarmee ben ik tevreden voor nu. Het voelt niet als ‘enorm snel’ dus wie weet kan het. Vrijdag nog een keer een langer stuk proberen om te zien hoe dat voelt en een rustige continu ronde. Die laatste kan wel weer met woefje denk ik. Voor nu even genoeg.

gegevens:

* 16 km
* 15 graden

oktober 39 km – 2016 totaal 3.142 km