03.10.2016 – hitland – 16 km

Gisteren zijn we weer thuisgekomen. Het was heerlijk in de UK en nu dus weer hier. Vandaag dan maar weer op pad naar Hitland samen met woefje. Ik ben benieuwd. Het is niet eens gek weer dus dat valt niet tegen. Gisteren regende het overigens de hele dag.

Ik heb nog geen idee wat ik eigenlijk ga lopen. Ik loop weer met de rugzak en moet ook weer wennen aan de lucht hier dus ik doe rustig aan. Voor het eerst in eeuwen neem ik de 610 weer eens mee en ik doe voor de zekerheid de 910 in mijn rugzak. Gelukkig maar want de 610 houdt er midden in de training mee op omdat de accu leeg is. Volgende keer dus beter opladen!

Ik loop 2000-tjes met een korte pauze tussendoor. Op die manier kan ik weer even wennen en is het ook leuk(er) voor woef. Ik loop het hele gebied door, kijk naar de kalfjes die er nog staan en zie een ijsvogeltje vliegen. De koeien staan nog in de wei en er staan veel paarden. Allemaal leuke dingen en genoeg te zien.

Wafje vindt het maar matig maar loopt wel lekker mee op de loopstukjes. Bij de rustpauzes blijft ze staan. Ik snap dat nog steeds niet helemaal. Het is net alsof ze dan niet begrijpt wat de bedoeling is ofzoiets. In ieder geval lopen we een lekker stukje.

klik voor groot

Ik bied haar weer netjes elke 5 km water aan, maar ze wil alleen op 5 en 15 km wat hebben. Dan maar niet he. Overigens ontdekte ik dat in de softflask die ik altijd voor haar gebruik ineens gaatjes zitten dus die heb ik maar weggegooid. Jammer maar helaas.

klik voor groot

Tijdens de cool down kom ik R. tegen die ineens maar met 1 hondje wandelt. De oudere reu is dood en dat is verdrietig. Ik sta bijna een uur met haar te praten en het is maar goed dat het lekker weer is en dat mijn giletje in de rugzak zit!

Na 16 km sta ik weer bij de auto maar ik ben dus lang weggeweest door het kletsen. Morgen maar eens een tempo training proberen zonder woef.

gegevens:

* 16 km
* 15 graden

oktober 30 km – 2016 totaal 3.133 km