09.10.2011 – loopbandtraining 11 km

**09.10.2011 – loopbandtraining 11 km**

In 2009 ben ik in september begonnen op de loopband met Evy Start2Run. Dat ging voor geen meter, en ik heb gewoon eerst de wandeltraining doorgezet waarmee ik in augustus was begonnen. Ik wandelde rustig 10 km achter elkaar, en dan wel op een beetje wandeltempo. Maar uiteindelijk lukte les 1 me dan ook en vervolgde ik braaf de lesjes van Evy. “Ik ben fier op u’ klonk het dan op mijn mp3 spelertje waar ik eindelijk eens een doel voor had om te gebruiken. In november 2009 ging de loopband (een peperduur professioneel ding) kapot en moest ik weken wachten op herstel, dus ben ik buiten verder gegaan en dat viel niet mee. Ik ben ook eerst enkele weken terug gestapt in het schema. Toen was het buiten lopen nog zwaarder dan op de loopband!

Nu is het nog steeds fijn dat ik de loopband heb, want hoewel het buiten veel fijner is om te lopen en je ook makkelijker een eigen tempo kunt aanhouden, kan je op de band weer wat andere dingen trainen, waardoor het inmiddels dus op de loopband veel zwaarder is dan buiten. Buiten is het genieten, binnen is het nu simpelweg trainen. En hoe.

Voor vandaag koos ik voor een training met afwisselend een stukje dribbelen/wandelen en daarna afwisselend op 5.30 min/km en op 4.45 min/km lopen. Tussendoor ergens een soort pyramide gedaan van steeds het tempo wat ophogen en dan weer minderen. Een stukje met helling en een stukje zonder helling etc etc. Van alles wat dus, en ondertussen de cadans in de gaten houden (ruim boven de 160 blijven) en de hartslag en ook kijken naar het herstel na het loopstuk. Dat zag er allemaal best goed uit, maar ik vond het berezwaar.

Wel een prima training weer. Het was alweer juli toen ik op de loopband liep, dus aardig lang geleden. Ik denk nu over de aanschaf van een Ifit SD card, met een workout die vanzelf de machine programmeert. Ik heb daar nu ook de warming up mee gedaan, maar dat is verder veel te licht. Ik zag dat er een ‘wellness’ level 3 bestaat die tot 10% helling gaat en tempo van 8.5 min/mile (11,4 km/uur) dus dat lijkt prima en afwisselend. Moet nog even kijken of ik inderdaad via E-bay een goedkope kaart op de kop kan tikken.

Gegevens:

* totale afstand 10,8 km
* loopband
* gem max 163
* cadans > 81

oktober 43 km – 2011 totaal 1.562 km