04.09.2011 – vlietloop – 5 km

**04.09.2011 – vlietloop – 5 km**

Vandaag een testrun voor de HM van volgende week. Een tempoloopje volgens het schema dus. Ik had me ingeschreven voor de TTM (Tilburg – 10 km) maar toen wist ik nog niet dat ik volgende week een HM zou doen. Volgens het schema van Klaas Lok zou de 10 km een prima test zijn voor een HM, maar niet voor mij. Dat is gewoon teveel en zeker op dit moment nu ik zo ontzettend uit conditie ben. Die 5 km voor vandaag lijken me al ruim voldoende. En de tijd? Ik heb geen idee, ik geloof momenteel bijna alles. Interval ging prima van de week, de loop eergisteren ging voor geen meter. Dus wie zal het zeggen. Volgens de weegschaal vanmorgen mag ik wat extra meedragen dus dat werkt ook niet zo mee. Nee, ik schreef al eerder deze week dat het roer weer echt even om moet, wil er van fatsoenlijk lopen nog iets terecht komen. Gelukkig komen nog o.a. de 7-hills, de bruggenloop en meer leuke test momenten.

Voor straks maar eens afwachten wat de tijd gaat worden. Waar ik ‘tevreden’ mee zou zijn? Gezien mijn slechte prestaties tijdens de trainingsrondjes, het extra gewicht en mijn slechte conditie…. 27.30. Of dat nu haalbaar is? Geen idee. De 26 nog wat en zelfs 25 nog wat van enkele weken geleden zijn even ver weg…..

Wordt dus vanmiddag vervolgd…

update na de run

Niet helemaal ontevreden gelukkig. Eindtijd net boven de 27 minuten. Het was prima weer, beetje benauwd en vochtig maar niet erg warm. Ik vond de route erg druk, en een hele groep over een stoep laten rennen waar je dan bijna tegen een lantaarnpaal botst als je wilt inhalen is ook geen goed idee. Het was een route met een keerpunt en daar ging het ook bijna mis met mensen die terug kwamen en mensen die heen moesten. Wat dat betreft niet fijn. Ik kan er dan helemaal niks van omdat je tempo moet minderen en weer vaart moet maken, en ik ben al niet zo’n snelle dus als mijn tempo er eenmaal uitgaat…. Ik heb gelopen met een cadans muziek op en dat is op zich best prettig.

Gezien de HM van volgende week niet helemaal ‘voluit’ gegaan (whatever that may be) en alleen geprobeerd bij het allerlaatste stukje te versnellen voor de finish.

Leuk was dat mijn zus en haar vriend ineens langs de route stonden te zwaaien met een een of ander ding. Dat was een verrassing. Ik was wel blij dat ik ze zag!
Nu dus de laatste week voor de HM. Zal mij benieuwen….. Eerst eens kijken of die weegschaal nog een beetje een ander getalletje kan laten zien.

Klik voor groot en galleryGegevens:

* totale afstand 5 km
* temp 20
* HR max 163

rondje in google earth openen

september 24 km – 2011 totaal 1.394 km