22.08.2011 – alternatieve training – 50 km fietsen

**22.08.2011 – alternatieve training – 50 km fietsen**

Vandaag de tweede dag hier op het eiland. Voor vandaag staat een fietsrondje op het programma. Ik begin de dag met een lekker ontbijt en luier daarna wat op de kamer. Het is prachtig weer maar niet super heet, dus wel te doen voor een fietsrondje denk ik.

Ik kleed me om en vul de nieuwe rugzak met waterzak. Camera mee, telefoon met routeplanner (voor nood), fietskaartje en wat te eten. Zo kan ik er even tegen. Ben benieuwd of de rugzak me bevalt.

Al snel zit ik op de fiets en zit ik op dezelfde route als ik gisteren hardlopend aflegde. Het blijft mooi. Helaas is het vrij druk onderweg met traag fietsende en slingerende toeristen. Hoewel ik een belletje heb, lijkt niemand daar erg op te letten. Eerlijk gezegd ben ik gerirriteerd en niet al te vriendelijk.

De route gaat eerst naar West Terschelling, en al snel ben ik bij de veerboot waar het een drukte van belang is. Ik fiets langs de haven met prachtige schepen en boten. Ik stop niet voor een foto, maar misschien komt dat nog later in de week. Na de haven sla ik rechtsaf om het fietspad langs het water te nemen door de polder. Dat is bijzonder aan Terschelling: je hebt hier bos, polder, strand, duinen, heide eigenlijk alles door elkaar. Vlak is het ook niet, het loopt op sommige punten aardig op en neer. Vorige keer was ik al heel verrast door het landschap en ik geniet er nog steeds van.

klik voor groot en gallery

Het fietspad langs het water door de polder is mooi en lang. Aan het einde kom ik bij Oostereind, waar ik in maart gelopen heb. Vanaf daar fiets ik over een soort karrenpad en weet nu zeker dat mijn fiets niet geschikt is voor het ruigere werk noch om op de pedalen te staan tijdens het fietsen. Uiteindelijk kom ik wel bij het einde en sleep ik mijn fiets de duinrand op om bij het strand te komen. Laten staan is geen optie, want toen ik de fiets vanmorgen bij het hotel wilde zetten, merkte ik dat ik de code van het slot vergeten was. Fietsje moet dus mee naar boven en ik ben benieuwd of ik misschien wel over het strand zou kunnen fietsen. De vorige keer liep ik van Oostereind helemaal naar de punt over het strand met Z-tje tijdens mijn 25 km rondje hardlopen.

Klik voor groot en gallery

Het uitzicht is prachtig en het strand is stil. Ik besluit om even te gaan zitten en te genieten van het uitzicht. Na een kwartiertje sleep ik mijn fietsje mee over het strand maar merk bij de waterrand dat fietsen echt geen optie is. Dat betekent dus weer terug naar de duinrand. Ik ben kapot als ik weer terug ben op het karrenpad en ben ook niet zo blij dat ik weer over dat snertpad terug moet fietsen. Maar als ik het achter de rug heb, kan ik gelukkig weer verder fietsen.

Klik voor groot en gallery

Dwars door de duinen gaat de rit en ineens kom ik uit bij Midsland, waar ik de vorige keer ook heb gelopen. Grappig want ik begin steeds meer te herkennen van het eiland hoewel ik nog lang niet alles gezien heb. Terschelling is toch groter dan je zou denken.

Als ik door de duinen richting hotel fiets, zie ik ineens een grote groep Lepelaars in een plasje staan. Geweldig gezicht en ik stap toch even af om een kiekje te nemen en even te kijken. Ik heb niet veel foto’s gemaakt onderweg en nu vind ik dat op zich best jammer.

Klik voor groot en gallery

Na 50 km ben ik weer bij het hotel aangekomen. Het was geen grote ronde, maar door het gesleep met de fiets was het vrij vermoeiend. Ik vond het welletjes geweest en ga lekker luieren, badderen en vroeg naar bed.
Voor morgen staat immers 22 km hardlopen gepland!

Gegevens:

* totale afstand 50 km
* temp 21 C

rondje in google earth openen