13.08.2011 – runnersworld loop – 10 km

**13.08.2011 – runnersworld loop – 10 km**

Vanavond dan weer een testrun voor de HM. Deze was echt gepland, maar de training liet te wensen over. Vanavond is weer iemand zo aardig om haas te zijn. In de UK noemen ze dat pacers. Nou denk ik dat ik de enige ben die met een ‘echte’ pacer loop…. Namelijk een Medtronic pacemaker!

Ik ben benieuwd of ik sneller ben dan dinsdag. Wordt vervolgd…..

na de run

Het rondje zit erop. Het heeft niet voor niets 2 dagen geduurd voordat er eindelijk eens wat tekst verscheen. Wat een waardeloos gebeuren zeg. Ik kwam echt totaal niet vooruit. Mijn tempo lag onder een gewoon trainingsrondje, terwijl ik het gevoel had dat het sneller ging/dat ik ‘hard moest werken’. Raar is dat toch. Misschien te snel achter elkaar, en de voorbereiding met een paar dagen Brugge was ook niet echt optimaal. Geeft op zich niets, het is een goede les. Alleen niet echt een opsteker voor de HM met dit tempo.

Inmiddels – als ik dit schrijf – is het al maandag, dus ik ga vanmiddag gewoon een heel rustig (kort) rondje lopen en dan woensdag weer een interval training. Komende week ga ik trainen op Terschelling. Lopen, fietsen en zwemmen. O ja.. en slapen want dat lijkt me ook geen gekke voorbereiding.

Overigens was het verder best leuk. Een beetje (te) ver weg (zeker gezien het resultaat) en de ronde zelf was nou niet echt fraai. Bij aankomst ontmoetten we I. die via het CnR forum een haas had geregeld. Al snel maakten we dus ook kennis met G. een jonge – snelle – loper die geblesseerd was geweest. Arme stakker, uiteindelijk eindigde hij als laatste man doordat hij een slak mee op sleeptouw moest nemen. Onderweg klonk dan ook een keer ‘niet zo relaxed G.’….. en een verbaasde verkeersregelaar die uiteindelijk doorhad dat G. zo langzaam liep omdat hij met mij meeliep….. Verder nog wat andere lopers van het forum en dat is wel leuk.

Helaas regende het gestaag door en voordat het startschot geklonken had, was ik doornat. Lekkere natte (zware) schoenen dus en een natte tight. Gelukkig had ik Garmina ingepakt in een zakje, dus die deed het verder prima. De start was overigens 400 meter van de kantine/finish en dat zorgde ervoor dat we nog even moesten joggen richting start. Dat had wel iets eerder gekund, ik had het eigenlijk niet zo in de gaten dat het allemaal zo geregeld was. Zo ging het dus bij de finish ook weer verkeerd, want we stopten bij de eerste matten, terwijl de tijd pas gestopt werd na doorkomst over de tweede matten. Nee, het was niet echt mijn dag dat was wel duidelijk.

Op naar de volgende loop. Niet teveel willen, niet alles tegelijk. Ben nog maar een beginnende loper en dat moet ik dan maar onthouden. Ik vind het nog steeds moeilijk om te doseren, maar ook om ‘alles te geven’. Aan de ene kant is het gevoel van ‘het is maar een spelletje’ aan de andere kant toch het ‘willen’. Komt vanzelf neem ik aan. De eerste loop is immers pas 4 maanden geleden dus komt tijd, komt raad.

Deze loop moet ik verder qua resultaat maar snel vergeten. Als je vertrekt met een streeftijd van 55 minuten (maar 56 zou ook goed zijn geweest) en je eindigt op 58+…. mwah. Bedankt G. voor jouw geduld bij het hazen. Jammer dat we niet sneller waren, maar het lag helemaal aan mij.

klik voor groot

Gegevens:

* totale afstand 10 km
* temp 15 C – regen
* HR max 165 bpm

rondje in google earth openen

augustus 30 km – 2011 totaal 1.270 km

Een gedachte over “13.08.2011 – runnersworld loop – 10 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.