slak met haas

slak met haas

In september ga ik de Halve marathon in Nottingham lopen. Dat is op zich niet een enorme afstand voor me, maar wel lastig om de snelheid vast te houden. Ben nou eenmaal nog niet zo snel, en als ik heel eerlijk ben, vind ik afstanden lopen en trail runs ook veel leuker dan snelheid. Maar goed, ik heb dit nu eenmaal gepland en als het goed gaat, is het natuurlijk wel een belevenis. Maar de datum komt ineens wel snel dichterbij en ik ben een beetje (boel) uit mijn snelheid, deels door de pups van Z-tje, deels door de vakantie. Toen ik vrijdag liep schrok ik me rot, want ik kon maar met moeite onder de 5.30 min/km blijven op de Klaas Lok training van 6×1000 en dat is natuurlijk wel heel erg slecht.

In principe had ik een testrun gepland op 13 augustus (Apeldoorn) maar dichterbij bleek morgen (9 augustus) ook een loop te zijn. Toen ik op CnR vroeg of iemand zin had om me te hazen op de 55 minuten (5.30 min/km), bood P. zich aan. Enfin… om een lang verhaal kort te maken… morgen gaan we dus samen een rondje doen. Ahum.. met een streeftijd van 55 minuten dus. Ik heb geen idee of dat gaat lukken. Het is een test die misschien wel faliekant gaat mislukken. Niet te snel starten maar en kijken waar het schip strandt. Het is voor het eerst dat ik samen met iemand ga lopen, en een goede oefening voor de HM waar ik ook met een pacer wilde gaan lopen op de 2 uur. Vandaag dus maar even rust, zeker na de 100 km fietsen van gisteren.

Wordt dus vervolgd….