28.08.2016 – hitland- 15 km

Gisteren zijn we na het lopen en de fietstocht naar Laren (72 km) uiteindelijk niet meer naar Garderen gegaan. Er werd onweer voorspeld en regen en dat leek geen goed idee. Vandaag dus een stukje lopen op Hitland dan maar. Het is akelig klam omdat het net hard geregend heeft als we vertrekken. Het is droog maar het voelt echt vervelend en het is erg warm. Ik heb inmiddels ook al best veel gelopen de afgelopen dagen dus ik ben benieuwd hoe het gaat. Het begin gaat matig. Ik doe een lange warming up en het stukje onder de bomen is warm en plakkerig. Woef heeft het ook al warm en zit al in de doggyride. Niks voor haar dat is duidelijk. Nou voor mij ook niet en ik houd het maar even op RWR dan.

klik voor groot

Uiteindelijk kom ik wel wat meer in beweging en gaat het iets makkelijker. Het is warm en benauwd. Woefje gaat er weer een stukje uit en loopt dapper mee. Maar ze gaat ook weer in de doggyride als we met het zonnetje lopen en zelfs daar hijgt ze. Ik snap het wel! Ik stijg zowat op van de warmte en dat is ook niet de bedoeling. Ik loop de rest rustig uit. Gek dat het vandaag voor het eerst allemaal zo warm voelt.

klik voor groot

Het laatste stukje loopt waf weer lekker mee en als we terugkeren naar de golfbaan, lopen we ineens met de wind tegen. Dat loopt een stuk lekkerder. Maar nu is het wel genoeg en stoppen we er ook mee voor vandaag. Vreemd trouwens dat de windrichting zo wisselt de afgelopen dagen. Gisteren had ik het hele stuk naar Laren wind tegen, vandaag zou ik wind mee hebben gehad. Wel opvallend.

Na bijna 15 km staan we weer bij de auto. Niet slecht qua afstand maar het was een run van niks. Volgende keer beter!

gegevens:

* 15 km
* 25 graden zonnig, klam

augustus 247 km – 2016 totaal 2.760 km