27.08.2016 – hitland – 15 km

Gisteren hebben we in de ochtend 15 km gelopen en daarna zijn we naar Laren geweest voor de bril van S. Die is vandaag pas klaar en het leek me nou eens een leuk idee om weer met de fiets naar Laren te gaan en S. daar weer te ontmoeten. Eind juli deed ik dat ook, maar toen op de Santos en nu wil ik met de racefiets. Grappig genoeg schrijf ik in het verslagje van dat tochtje dat er misschien toch maar een racefiets moet komen….Die is er dus nu.

Maar we gaan eerst maar een stukje lopen. Geen idee of dat verstandig is als ik ook nog wil fietsen en ook geen idee of de sprong van 40 naar ruim 70 niet te groot is. Maar dat ga ik allemaal ontdekken. Natuurlijk is die sprong groot maar het is alweer de zesde keer dat ik rond de 70 km fiets in korte tijd dus dat zou wel moeten gaan. Nieuwsgierig ben ik wel hoe het allemaal loopt straks… Ik ga rustig van start maar het voelt allemaal prima. Het is niet idioot warm maar er staat wel een fors windje. Vervelend genoeg is die wind gedraaid en zal ik die op de fiets dus gewoon tegen hebben en dan eigenlijk het hele stuk ook nog eens….. Maar goed dat zie ik allemaal nog wel vanmiddag.

Ik besluit 1000-tjes te lopen omdat dat lekker loopt en niet teveel energie kost. Dat loopt eigenlijk verrassend goed want het tempo is goed en de cadans ook. Ik kan eigenlijk wel door blijven lopen want het voelt allemaal prima.

We lopen naar de dijk en weer terug en gaan bij de kalfjes kijken. Die staan nu eens lekker in de buurt en laten zich goed bekijken. Alle drie staan ze dichtbij moeder en het kleinste kalfje drinkt lekker. Het is zo ontzettend schattig en ik neem ook even de tijd om te kijken en te genieten.

klik voor groot


Woefje gaat in en uit de kar maar loopt uiteindelijk best een stukje mee.

klik voor groot

Helaas wordt er door jagers geschoten op het stukje land naast de lange arm en daarom nemen we maar een andere route. We schrikken ons te pletter van de harde knallen. Niks voor ons dat is duidelijk en ik vind het nog eng ook zo dichtbij. Achterlijke sport.

We lopen dus naar het einde van het fietspad, nemen de korte arm en weer terug. Ook prima en het lopen gaat nog steeds goed.

klik voor groot

Het blijft een mooi gebied en het is vandaag heerlijk rustig. We zijn vandaag vroeg vertrokken vanwege de warmte maar het valt echt mee vandaag. De wind is vervelend maar tijdens het lopen prima. Maar straks op de fiets…. Brrrrr. Maar ik laat me niet van mijn plan afbrengen. Na 15 km staan we bij de auto.

Eerst nu de spulletjes inpakken want we gaan na de fietstrip naar garderen om te overnachten en dan morgen daar nog even te lopen. Eerst maar eens kijken hoe het allemaal loopt!

gegevens:

* 15 km
* 21 graden zonnig

augustus 232 km – 2016 totaal 2.745 km