14.06.2011 – oosterhout dag 1

14.06.2011 – oosterhout dag 1

Vandaag een rondje in Oosterhout gelopen. Ik had een mooie route uitgezet van 14,7 km door de bossen bij Dorst, omdat daar de hond ook los mocht lopen. Terwijl ik naar Oosterhout reed, bedacht ik dat ik weliswaar een mooi rondje had gemaakt, maar was vergeten om deze te laden naar de garmin. Heel stom en een wijze les. Gelukkig had ik mijn laptop bij me, en had ik me een tijdje geleden aangemeld voor de Hotspots van KPN, en kon ik toen ik op de kamer was even snel inloggen en alles alsnog laden.
Daarna gauw op weg gegaan en de start bleek 2,5 km van het hotel af te liggen. Lekker dichtbij dus. De parkeerplaats had ik al snel gevonden en de Garmin kon zowaar ook echt de start vinden en wees me prima de weg waar ik rechtsaf de bossen in moest. Ik was niet ontevreden. Soms is het namelijk lastig om op de route te komen, zeker als ik net de stipjes van de weg af zet. Garmina denkt dan meteen dat ik heel ergens anders heen moet.

klik voor groot


Helemaal in het begin was het even lastig omdat er allerlei verschillende paden elkaar kruisen, maar al snel zit ik op de goeie weg en kan ik doortrekken. Langzaam aan, het is vrij warm en ik draag zelfs mijn sportzonnebril. Die zit trouwens prima en heb ik ook weer eens kunnen testen tijdens deze warme run. Minder geslaagd bleken de nieuwe Poplar3 kousen. Die hebben een heerlijk voetje met een lekker voetbed, maar zijn duidelijk te ruim rond de voorvoet, hetgeen aan het einde van de run toch resulteerde in een flinke bloedblaar. Jammer maar helaas. Vandaag liep ik weer op de adidas salvation 2 schoenen, waar ik in Oostvoorne ook op had gelopen. Ik was benieuwd of de pijn in mijn kuit nou te maken had met een of andere schoen. Dat lijkt niet zo te zijn, want ik heb nergens last van gelukkig, zelfs niet na deze lastige ronde door zanderige paden.

Klik voor groot

Na 5 kilometer ging mijn veter los en dat was een mooi excuus om even een foto te maken en wat te drinken en ook om Z-tje even te drinken te geven. Zij dronk weer lekker uit haar opvouwbare bakje. Toch een handig ding. Ik vond mijn bepakking bij de start aardig zwaar zo met dat water en al die troep maar na de eerste 5 kilometer was er al heel wat water uit. Hiermee zouden we het dan voorlopig maar even moeten doen.

Klik voor groot

Het bos was erg mooi en ook afwisselend met watertjes en uitzichtspunten. Helaas was het grootste gedeelte van de route zanderig en rul, maar dat is op zich wel een goede oefening. Eigenlijk ging het heel goed en beter dan enkele maanden geleden. Kennelijk leer je ook op een dergelijke ondergrond wel te lopen. Gek genoeg lagen er veel bomen dwars over het pad op verschillende plekken. Misschien om MTB-ers weg te houden, dat zou heel goed kunnen. Ach, het maakte de route wel spannender.

Klik voor groot

Ergens halverwege kwam ik ineens in een soort avondvierdaagse terecht. Althans dat denk ik, want er kwamen grote groepen wandelaars met kinderen met tegemoet. Net op een lekker breed verhard pad. Daar heb ik Z-tje dus maar even aan de riem gedaan want die mensen keken niet op of om.

Rond 10 km kwam ik bij een watertje waar ineens schotse hooglanders bleken te staan. Geweldige dieren maar minder imposant dan de prachtige hooglanders in schotland die zo fotogeniek zijn. Wij hebben hier maar zielige kleine exemplaren. Een van de koeien stond in het water, de ander kwam langzaam en loom dichterbij lopen. Ik kon het niet laten om hier even te stoppen voor een plaatje, want ik ben gek op die dieren.

Klik voor groot

Klik voor groot

Klik voor groot

Z-tje vindt het allemaal prima die beesten zo dichtbij.

Klik voor groot

In de verte zag ik een hardloopgroep oefeningen doen. Kennelijk een training. Ik zou ze later nog een keer tegenkomen als ik verwoed aan het zoeken ben naar de terugweg en een extra rondje om het watertje moet maken. Kennelijk een langdurige training, want in de tussentijd had ik dus alweer enkele kilometers afgelegd.

Klik voor groot

De rest van de route was gewoon mooi en afwisselend. Er gebeurden geen gekke dingen meer, behalve dat ik ergens moest kiezen tussen de ene kant van een hek en de andere kant van een hek en de verkeerde kant nam, waardoor ik weer terug moest lopen voor de juiste route. Dat sooort dingen zijn altijd vervelend, maar het was deze keer maar een klein stukje terug. Garmina weet natuurlijk wel ‘rechts’ maar niet aan welke kant van een hek. Als je dan ineens weer ‘rechts’ moet en je loopt aan de verkeerde kant van het hek, dan weet je dus pas hoe laat het is. Gelukkig geen kilometers terug maar enkele honderden meters. Een gelukje. Verder kwam ik aan het eind ineens voor een wildrooster te staan zonder doorgangspoortje ernaast, zodat ik nu twijfel of ik wel in het gebied met de koeien had mogen lopen met de hond. Maar goed, ik was toch veilig aan het einde gekomen en Z-tje kan inmiddels ook zelf over de wildroosters lopen.

klik voor groot

Helemaal aan het einde van de route was ik even de weg kwijt, maar ik kwam toch mooi uit bij het startpunt dus ik was dik tevreden. Helaas was de pannenkoekentent al dicht dus ben ik maar naar het hotel teruggereden. Daar heb ik een lekkere italiaanse bol met carpaccio genomen en een kopje soep. Dat duurde eeuwen maar het was wel lekker (warm broodje). Daarna snel een bad genomen en lekker naar bed. Morgen weer een dag!

Gegevens:

* totale afstand 15,3 km
* temp 22 C
* gem BPM

rondje in google earth openen

**juni 77 km – 2011 totaal 1020 km**
trailschoes 420 km
kayano 17 211 km
kayano 15 482 km
ds trainer 86 km
salvation 34 km

2 gedachten over “14.06.2011 – oosterhout dag 1

  1. lauwe40

    Doe je tegenwoordig ook aan figuurrennen!? Dochter (7) vind het laatste plaatje op een hardloper lijken:)

  2. max

    @ lauwe: hahaha jeetje ja met wat fantasie lijkt het er wel wat op ja ;-) had het artikel ook gelezen in de RW. mmm vond het een beetje vreemd, jij niet? nee hoor, ik ben altijd vooral weer blij als ik met de garmin de weg naarde auto weer kan vinden!

Reacties plaatsen niet mogelijk.