18.05.2011 – week 3 schemadag 4: 120 minuten rustige duurloop 70% HRmax

**18.05.2011 – week 3 schemadag 4: 120 minuten rustige duurloop 70% HRmax**

Vandaag stond weer de 120 minuten duurloop op het programma die ik vorige week heb afgebroken omdat ik veel te snel gestart was en het gewoon niet ‘goed’ voelde. Deze keer zou ik me zeker aan de hartslag zone houden en ging ik gewapend met een audioboek voorgelezen door Wim de Bie op pad. 120 Minuten lopen zou waarschijnlijk geestelijk meer een uitdaging worden dan lichamelijk dus een beetje entertainment onderweg zou geen kwaad kunnen. Ik loop natuurlijk veel vaker langere afstanden en ook langer dan 2 uur, maar normaal stop ik dan wel eens om een foto te maken, of om Z-tje drinken te geven. Z-je kon niet mee, want door de loopsheid is het niet zo handig lopen met al die reutjes achter haar aan. Bovendien zou het misschien ook wel erg lang zijn. Vandaag dus lekker alleen op pad. Uit voorzorg niet naar de Rottemeren, want dat is zo vreselijk saai, dat zou me zeker niet lukken. Lekker kriskras door het natuurgebied hier. Na anderhalf uur zie ik een ooievaar in het veld een jong konijntje verorberen. Omdat ik zo lekker langzaam liep, kon ik het allemaal goed volgen. Tien minuten later zie ik op de paal de jongen in het nest zitten. Geweldig gezicht! Verder veel weidevogels en ook veel roofvogels in de lucht waaronder een Kiekendief, Sperwer en Buizerd. Ik heb heel goed gelet op mijn hartslag zone. Niet te snel, lekker rustig aan en ook een beetje opletten of ik ergens iets voel in mijn lijf. Dat was niet zo en zonder enige moeite heb ik de 120 minuten volgemaakt. Was het nou in oktober 2009 dat ik moeite had met 3 minuten? Dat lijkt wel heel ver weg op dit moment! Op naar de volgende week.

Gegevens:

* totale afstand 19,5 km
* temp 15 C
* cadans 80

rondje in google earth openen

mei 121 km – 2011 totaal 874 km
trailschoes 406 km
kayano 17 211 km
kayano 15 430 km
ds trainer 41 km