02.05.2011 – week 1 schemadag 4: 105 minuten rustige duurloop 70% HRmax

**02.05.2011 – week 1 schemadag 4: 105 minuten rustige duurloop 70% HRmax**

Yep…. de eerste week zit erop. Tot mijn verrassing heb ik – ondanks de wind en gisteren – de loop van vandaag afgemaakt zonder problemen en zonder vermoeidheid. Ik bleef keurig in de juiste hartslagzone zitten, netjes lager dan gisteren toen ik iets hoger moest zitten en dus ook iets sneller was. Ik heb een cadans van 80 aangehouden op het hele stuk, en ik ben dus dik tevreden.

De afstand was volgens het snelle schema 16 km, volgens het minder snelle schema 15 km en ik zat daar weer keurig tussenin met 15,5 km aan een stuk. Dat is dus een heleboel en volgens mij deed ik dat nog niet eerder. . Op de lange runs (bijvoorbeeld de 26 in terschelling) knipte ik ook de route aan stukken, al was het maar om Z-tje water te geven. Maar dat was vandaag niet nodig want door de wind was het helemaal niet meer warm om 18.30 toen ik ging lopen. De afstand verrast me, want ik heb een route langs de ooievaars genomen omdat ik me te pletter verveelde op een gegeven moment (105 minuten is toch wel erg lang door een gebied waar je dagelijks komt en iedere bocht kent) en dat was een raar hobbelig pad. Lang niet slecht dus. Het tempo lijkt natuurlijk een absolute grap. Maar de training is helemaal gericht op een combinatie van duurlopen, intervallen en snellere runs. Daarvoor moet je dus wel al op 10 km/uur kunnen lopen en ook 2 uur kunnen lopen achter elkaar. En dat is dus de basis waar het allemaal mee begint…

Op naar week 2 waar ik voor het eerst (overmorgen) 8×400 laps moet doen met 200 meter dribbelen. De snelle laps zou ik volgens het snelle schema dan op 1.55 min/km moeten doen geloof ik. Nou niet dus, maar ergens tussenin neem ik aan. Op zich vind ik het vreemde aan het schema dat over de 6 weken heen dezelfde tijden, afstanden en snelheden aangehouden worden. net alsof je dat vanaf week 1 moet kunnen. Dat lijkt me vreemd, want wat is dan de prikkel om ‘sneller’ te worden. Ik zit dus ergens tussen twee schema’s in en ben erg benieuwd waar ik nou ga uitkomen, of ik dus sneller word in week 5 ofzo. Ik zie het wel. Voor nu gaat het goed en zit de eerste week erop.

Gegevens:

* totale afstand 17,1 km
* temp 12 C
* gem BPM 135 max 150 bpm

mei 28 km – 2011 totaal 782 km
trailschoes 406 km
kayano 191 km

Een gedachte over “02.05.2011 – week 1 schemadag 4: 105 minuten rustige duurloop 70% HRmax

Reacties plaatsen niet mogelijk.