6 weken schema

6 weken schema

Ik schreef gisteren al over dag 1 van het 6 weken schema. Heb het vandaag even gescand, dan staat het tenminste ook op de site. Ik las alles nog eens goed door, en volgens mij kan je ook tussen twee schema’s in gaan zitten. Dan richt ik me dus wel op dit schema, maar zal bij het intervallen net onder de tijden blijven zitten. Volgens mij is het namelijk te snel, want morgen staat er een tempoloop op het programma van 6 km op 5.30 min/km. Dat was mijn ideaaltijd in Utrecht op de 5 km, dus dat ga ik niet halen neem ik aan. Maar het andere schema is 6 km op 6 min/km en dat is dus geen trainingsprikkel meer. Handig. Nou ja, ergens ertussenin dus. Overigens gaat het schema wel uit van een goede warming up, vrij lang, met joggen en versnellingsloopjes en niet zoals ik normaal doe alleen 800 meter stevig inwandelen. Dus wie weet, maakt dat ook nog uit. We zullen zien, het is en blijft een spelletje.

edit 2012: uiteindelijk heb ik dit schema helemaal niet afgemaakt en maar 5 weken gedaan. Het was te snel voor mij, ook al zat ik tussen 2 schema’s in. Achteraf weet ik dat dus veel beter en ik post het hier, omdat anderen er misschien ook weer van leren. Het ene schema was voor 54 minuten, het andere schema voor 49 minuten. Beide schema’s zijn veel te snel aangezien je nu eenmaal niet op wedstrijd tempo traint. Dit schema was echter voor mij niet voldoende prikkel door de overload aan lange, langzame duurlopen. Op zich heeft die ene tempo loop per week die te snel ging dus geen echte negatieve invloed gehad, want inmiddels verschijnen er ook weer training schema’s die wel degelijk op wedstrijd tempo stukken trainen. Sterker nog: je haalt nooit een hogere max als je het niet ooit traint, lees ik nu ook her en der. Daar geloof ik ook zeker in, maar dat moet wel met beleid en met mate getraind worden, en pas als je voldoende variatie in tempo en hartslag in huis hebt. Dat had ik vorig jaar zeer zeker nog niet.

klik voor groot

Een gedachte over “6 weken schema

Reacties plaatsen niet mogelijk.