09.08.2016 – hitland – 17 km

**09.08.2016 – hitland – 17 km**

Vandaag lijkt het heel bewolkt en fris dus ik ga gauw op pad voor een rondje en neem woefje ook mee. Gisteren hebben we de racefiets eindelijk opgehaald. Dat was spannend en leuk en het is een mooi ding. Ik hoop dat ik er vanavond even op kan rijden. Maar nu eerst even een stukje lopen.

Het is hartstikke koud als we vertrekken. De thermometer van de auto geeft 13 graden aan en ik start dus maar met mijn giletje aan. Ik heb toch een rugzakje bij me vanwege het water van woef dus dat kan ik straks mooi daarin kwijt. Als ik bezig ben met de warming up, kom ik Odi tegen met zijn bazinnetje. We raken even aan de praat over de honden en over fietsen. Woef en Odi kunnen het wel vinden maar woef wil eigenlijk verder….

klik voor groot

Na een tijdje neem ik afscheid en ga weer verder. Na de warming up ga ik starten en het is nog steeds best frisjes, ook tijdens het lopen. Maar natuurlijk warmt het toch wel op en als je eenmaal loopt, word je vanzelf warm. Mijn giletje gaat dus uit en we hobbelen rustig voort. Even de lange arm richting de dijk en dan richting de kalfjes. Er staat een kalfje redelijk dichtbij maar als ik eens goed kijk, verbaas ik me over het formaat(je) en pas dan zie ik de andere twee grotere kalfjes. Nummer 3 staat in de wei! Helaas weer een stiertje dus die gaat ook weer weg net zoals de twee andere kalfjes. Jammer! Inmiddels komt ook ineens de zon krachtig tevoorschijn. Dat is nou net niet de bedoeling en ook niet leuk voor woef die meteen begint te hijgen. We lopen even offroad via het ooievaarspad. Dat loopt voor haar wel lekker zo door het natte gras.

klik voor groot

Ik slinger weer wat door het natuurgebied en eigenlijk gaat het lopen wel heel goed. Woef doet het ook goed en krijgt tweemaal wat water van me. De lucht is prachtig. De ene keer diep grijs maar dan weer blauw en zonnig. Het is nog steeds droog maar ik ben benieuwd of het nog gaat regenen.

klik voor groot


Het zonnetje blijft aanwezig en ik besluit woefje dan maar te laten zwemmen om wat af te koelen want ze doet vreselijk zielig alsof ze het erg warm heeft. Ze kijkt wel heel blij en loopt lekker mee. Maar als ik dan eindelijk bij het watertje aankom, is het toch ineens weer grijs en bewolkt. Bovendien kan ik ook geen stokje vinden om weg te gooien voor woef, dus ik besluit nog eenmaal de lange arm te lopen en dan terug te gaan. Zo warm is het niet meer met de bewolking. We lopen dus nog een paar kilometer en gaan dan terug.

klik voor groot

Ik heb niet zo gek veel tijd want ik moet even een klusje afmaken voor donderdag. Gauw naar huis dus en de langere run dan maar later deze week doen of misschien vanavond als het me nog lukt. Maar ik wil ook nog even mijn eerste korte rondje doen op de racefiets… Er zitten echt te weinig uren in een dag!

Na 17 km staan we weer bij de auto. Niet genoeg voor mij maar wel even voor wafje nu.

gegevens:

* 17 km
* 19 graden

augustus 81 km – 2016 totaal 2.594 km