30.06.2016 – capelle – 16 km

**30.06.2016 – capelle – 16 km**

Vanmorgen ben ik om 8.30 al bij de garage. Twee weken geleden was ik daar ook voor nieuwe schokbrekers maar helaas blijken ze de verkeerde gemonteerd te hebben. Jammer maar helaas. Nou ja, te achterlijk voor woorden natuurlijk maar in ieder geval wordt het opgelost. Ik loop dus weer terug en aangezien ik straks de auto weer met de benenwagen moet ophalen, kies ik niet voor een hele lange ronde weer terug maar voor een korte 8 km ronde en dan ook straks weer 8 km terug (als ze tenminste op tijd bellen). Ik loop nu zonder woefje dus dat is een mooie gelegenheid om even binnen MAF weer een stukje continu te lopen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat met de kilometers van de afgelopen dagen in de benen. Het regent als ik in de auto zit maar als ik start met de run, is het zowaar droog. Halverwege gaat het wel hard regenen maar dan ben ik al lekker onderweg en kan het me niet meer schelen. Het lopen gaat verder goed, ik blijf keurig in de zone maar het laatste stuk heb ik vol de wind tegen en dan loopt de hartslag wel een beetje op naar het maximale wat ik wil lopen. Maar ik ben niet ontevreden.

En redelijk op tijd wordt er gebeld dat de auto klaar is in de middag en vertrek ik weer voor het rondje terug. Het regent maar dat kan me niet zoveel schelen. Het kost me wel even moeite om op gang te komen en aanvankelijk twijfel ik nog even of ik wel het hele rondje weer ga doen of gewoon via een kortere route. Maar als snel ben ik weer lekker warm gedraaid (ondanks de regen) en loop ik gewoon hetzelfde rondje als vanmorgen. Kan ik mooi vergelijken. Ik loop weer precies dezelfde opbouw als vanmorgen alleen loop ik vanwege de regen niet langzaam uit maar blijf ik lopen totdat ik bij de garage ben. Dat scheelt dus uiteindelijk ook minuten. Maar het continu rondje dat ik als kern liep, was precies hetzelfde in de ochtend en de middag. Zelfde tempo, zelfde hartslag. Wel opvallend.

Dag rondje dus 16 km totaal alleen zonder wafje.

gegevens:

* 16 km
* 15 graden – winderig, regen en bewolkt

juni 269 km – 2016 totaal 2.166 km