29.06.016 – hitland – 19 km

**29.06.016 – hitland – 19 km**

Vandaag vertrek ik weer voor het eerste rondje met woef naar Hitland. Het regent als ik beneden kom maar volgens buienradar wordt het binnen 10 minuten droog en blijft het droog. Ik doe dus nog even een klein klusje en daarna is het inderdaad droog en vertrekken we voor ons rondje. Ik denk dat ik ongeveer 10 km ga lopen omdat ik gisteren ook al 17 km met haar liep. Eerst maar eens kijken hoe het allemaal voelt. Ik wil eigenlijk ook nog even met de fiets naar de winkel voor de andere stuurpen en dat is een 35 km rondje.

Het is gelukkig rustig in het gebied. Vreemd gezien het tijdstip maar ik vind het allemaal prima. Het lopen gaat prima en woef doet het ook goed. Ik experimenteer weer met de ademhaling zoals gisteren en dat voelt eigenlijk prima. Ik zie achteraf dat de cadans ook weer mooi ligt dus dit is misschien voor dit soort training wel geschikt. Vandaag hoef ik er niet meer zo bij na te denken en gaat het eigenlijk vanzelf.

Ik loop weer kriskras door het gebied en keer elke keer om bij een ‘arm’. Woef weet dat inmiddels en blijft soms gewoonweg wachten totdat ik weer terug kom bij haar. Raar beest. Ik moet er dan wel om lachen zoals ze daar staat en als een idioot ga kwispelen als ik dichterbij kom. Samen dan weer verder! Helaas heeft buienradar overigens het weer eens mis want het begint aardig te regenen en de rest van de run wisselt miezer regen en harde regen elkaar een beetje af. Tussendoor ook wel wat zon maar het is grijs en bewolkt. Prima loopweer en woef is ook blij. De temperatuur is immers goed dus ze wordt ook niet echt koud van de regen. Maar ik ben er niet weg van als het regent want mijn oude besje hoeft niet stijf te worden vanwege de regen en mijn loopjes. Maar we zijn nu toch al doornat dus doorlopen is dan eigenlijk wel OK. We zien vandaag het nieuwe kalfje iets dichterbij en de volgende keer zal ik eens de compact camera meenemen in plaats van de telefoon.

klik voor groot

Ook zie ik weer fuutjes met jonkies maar door het donkere weer, mislukt de foto met de telefoon natuurlijk compleet. Maar wel leuk en ik moest het toch even proberen. Wafje wacht dan weer braaf tot ik klaar ben.

klik voor groot

Ik loop alle armen tweemaal en maak het rondje af op ruim 19 km. Stom genoeg druk ik per ongeluk op de lap toets in plaats van de stop toets dus rij ik nog een kilometer door met de auto terwijl het horloge nog door telt. Gelukkig niet al teveel en in een aparte pauze lap. Niks aan te doen.

Het lopen ging vandaag weer super makkelijk en woef vond het ook allemaal prima en leuk. Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 19 km
* 17 graden – winderig, regen en bewolkt

juni 253 km – 2016 totaal 2.151 km