28.06.2016 – hitland – 17 km

**28.06.2016 – hitland – 17 km**

Deze maand wordt de maand met de minste loopkilometers. Door het fietsen heb ik simpelweg weinig gelopen ook al zijn de afstanden per sessie wel redelijk geweest. Maar het totaal blijft natuurlijk erg achter met de voorgaande maanden. Niks aan te doen. Ik kan ook niet alles tegelijk en er zit maar een beperkt aantal uren in een dag. Maar vandaag ga ik meteen voor het rondje met woef naar buiten. Het is redelijk goed loopweer. Geen zon vanwege de bewolking, warm maar niet te warm en niet al teveel wind. Prima dus. We gaan snel van start en na 5 km krijgt woef natuurlijk weer wat water. Dat is niet prettig voor mij qua lopen, maar ze moet toch echt wat drinken. Als ik daarna rechtdoor loop, zie ik dat er een tweede kalfje bij de Schotse Hooglanders staat! Wat leuk. Nu heb ik dus nog meer om naar (uit) te kijken tijdens het loopje. Stuk kleiner dan de oudere die er al een weekje staat.

klik voor groot

Daarna hobbel ik kriskras weer door het gebied in het rustigste deel waar ik eigenlijk niemand tegen kom en dus geen last heb van honden. Het loopt allemaal prima en ik experimenteer met de ademhaling en de cadans. Het lopen gaat ook erg gemakkelijk (ondanks de rugzak etc.) Volgende keer nog eens proberen op deze manier. Overigens ben ik deze run best bezig met ‘tellen’ en ademhaling maar eigenlijk is dat wel leuk. Andere gedachten komen er simpelweg niet in en de rondjes gaan ook snel(ler). Hartslag blijft ook mooi laag dus ik ben tevreden over de run. Op 10 km en 15 km krijgt ze weer een slokje water en ze doet het prima gelukkig.

klik voor groot

Na ruim 17 km staan we weer bij de auto. Dat lijkt me nou net een mooi runnetje voor de ochtend. Op naar de volgende dan maar weer.

gegevens:

* 17 km
* 19 graden

juni 233 km – 2016 totaal 2.131 km