23.06.2016 – hitland – 10 km

**23.06.2016 – hitland – 10 km**

Vandaag ga ik even snel op pad met woefje. Ik heb geen idee hoe het gaat lopen omdat het nogal donker wordt maar ik ga wel op pad omdat buienradar er redelijk uitziet. Woefje wil mee dus dat kan natuurlijk. Het is rotweer om te lopen, warm en vochtig. Maar ik ga op pad en ik zie het wel.

Als ik op de lange arm aan het lopen ben, geef ik woef wat water na 5 km want als het warm weer is, heeft ze dat echt nodig.

klik voor groot

Dan zie ik ineens donkere wolken en ik check buienradar nog eens. Er lijkt toch een onweerswolk aan te komen en met onweer keer ik terug. Ik loop de lange arm terug en het lijkt op te klaren dus loop ik een stukje rechtdoor. Zo ben ik dichtbij de auto als het alsnog gaat onweren maar kan ik nog een stukje aan de run plakken. Maar helaas gaat het toch onweren. Eerst wat gerommel en als ik omkeer, zie ik ineens van die enge bliksem schichten door de lucht flitsen. Ik schrik me dood en zet het op een lopen, terug naar de auto. Inmiddels regent het pijpenstelen en zijn we in een oogwenk doornat. Maar omdat het zo warm is, is de regen eigenlijk wel erg lekker. Ik ren keihard door de plassen en het water spat tot mijn oren maar het kan me weinig schelen. Alles staat onder water hier. De velden, de golfbaan echt alles. Het water staat hoog en verderop de route is een heel stuk van het zand het water in gegleden en heeft het pad smal gemaakt. wat een noodweer is het geweest en nu dus alweer.

Het onweert nog steeds en ik loop ruim buiten MAF snel terug naar de auto. Als ik na 10 km weer bij de auto sta, regent het nog steeds keihard maar lijkt het onweer overgetrokken te zijn. Dat stelde dus toch niet zoveel voor. Maar ik nam het zeker voor het onzeker vanwege de bliksem. Omdat ik zo hard terug gelopen heb, is het voor nu wel genoeg en ik rij naar huis. Volgende keer beter dan maar.

gegevens:

* 10 km
* 17 graden – regen en onweer

juni 179 km – 2016 totaal 2.077 km