15.06.2016 – hitland – 11 km

**15.06.2016 – hitland – 11 km**

Eigenlijk was ik vandaag helemaal niet van plan om te gaan lopen maar het is altijd heerlijk om te doen. En tijdens een verdrietig telefoongesprek sta ik me ineens gedachteloos om te kleden. Als ik na 2 uur eindelijk ophang, ben ik ook wel toe aan een frisse neus en woefje ook wel denk ik. We gaan dus gewoon op pad en ik zie wel hoe het loopt (letterlijk) en hoe het weer zich houdt. Vreemd genoeg is het namelijk stralend weer met een zonnetje en nog behoorlijk warm ook. Ik zie wel enge donkere wolken en aangezien ik geen zin heb in onweer, blijf ik aanvankelijk dicht bij de auto. Ik wil toch alleen maar even een frisse neus halen met woeffie.

klik voor groot

Maar de grijze wolk trekt naar het oosten weg en het blijft zonnig en warm. Na 5 km geef ik woefje even wat water en dat drinkt ze gretig op. Blijkbaar heeft ze tegenwoordig echt wel een slokje nodig na een kilometer of 5. Ondertussen is ze blij en vrolijk en kijkt ze steeds op of ik ook wel mee kan komen. Nou dat lukt me wel….

klik voor groot

Het lopen gaat vandaag eigenlijk best goed. Ik denk wat na en mijmer over alle dingen die ik nog wil doen. Langzamerhand verdwijnt het telefoongesprek naar de achtergrond. Ik vind het ook best warm en in de verte zie ik ineens een rare grijze wolk met een slurf eronder alsof het daar heel hard regent. Het lijkt me wel een mooi moment om terug te lopen en na 11 km staan we weer bijna bij de auto. Daar zie ik ineens op het grasveld naast de golfbaan een stapeltje dons. De zwaantjes! Helaas heb ik alleen de telefoon bij me en ik maak een wazig kiekje. Komende loopjes kan ik ze vast nog wel een keer beter fotograferen.

klik voor groot

Als ik in de auto stap begint het te regen en 10 minuten later scheurt de hemel open. Het is aardedonker en het water gutst naar beneden. Echt een gelukje dus dat ik net op het goede moment buiten was voor een fijne en makkelijke run.

gegevens:

* 11 km
* 21 graden – zonnig

juni 122 km – 2016 totaal 2.020 km