11.05.2016 – hitland – 14 km

**11.05.2016 – hitland – 14 km**

Vandaag vertrek ik ook weer meteen voor het eerste rondje met woef voor de run. Terwijl ik wegrijd, bedenk ik dat ik het paspoort niet bij me heb voor de stempel bij de dierenarts. Vanmiddag dan maar even doen. Niet vergeten….. Gisteren is alsnog de fietsdrager gekomen en gelukkig staat er stroom op de aansluiting dus de afspraak bij de garage voor de controle heb ik afgezegd. Dat scheelt straks weer tijd want ik zal nu toch eens moeten voorbereiden! Vanavond de drager verder klaarmaken zodat de fietsen erop kunnen. Als het goed is, komt ook het pakketje met de ontbrekende doggyride spulletjes zodat ik dat ook kan testen nog even. Genoeg te doen dus maar eerst even lopen nu.

Als ik met de warming up bezig ben, kom ik iemand tegen die fietsvakanties houdt met haar man. We raken aan de praat en samen wandelen we een stukje en kletsen over fietstassen, reparaties en vakanties. Altijd leuk! Ondertussen kijk ik hoe woefje loopt want zij is gisteren behandeld door de manueel arts/osteopaat die mij normaal behandelt. Dat was wel weer een ervaring en leuk om te zien hoe hij naar de bewegingen kijkt van woef.

Als ik afscheid heb genomen van de vrouw ga ik eindelijk van start met de run. Het kost me even moeite om op gang te komen want het is onwijs warm vandaag. Geen idee waarom het zo voelt trouwens. Maar uiteindelijk komen we wel in een ritme en al snel zitten de eerste 4 km er op en geef ik woef wat water. Ik zie twee fuutjes op de rug van de moeder gedragen worden en dat is schattig. Had ik nou maar een camera bij me want de telefoon heeft echt wel moeite met dit soort plaatjes.

klik voor groot


Na het water drinken gaan we weer verder met de run. Ik neem weer het paadje naar de ooievaars en ook vandaag zitten de nijlganzen weer op het nest van de ooievaars. Waf krijgt op 8 km weer wat water. Ik werd nog even aan de praat gehouden door een mevrouw die het aan de stok had gekregen met iemand die een asociale hond had. De eigenaar had haar hond zelfs geschopt. Wat mankeert die mensen toch?

klik voor groot

Ik besluit het rondje nogmaals te lopen omdat het wel lekker is voor woef aan haar zooltjes. Op een gegeven moment komt er een hele dikke jachthond vol smurrie uit de sloot aanrennen. Hij springt tegen me op en haalt zijn staart langs mijn benen en langs mijn kousen. Alles is nat, stinkt en is vies. De hond blijft maar doorgaan. Als ik de eigenaar erop aanspreek, zegt hij doodleuk ‘mijn hond mag hier lopen’ en als ik dan vraag of ik daar dan last van moet hebben, kijkt hij naar mijn kleding en benen en haalt zijn schouders op. Ik zeg beleefd ‘eikel’ en zeg daarna dat hij net zo onopgevoed is als zijn hond. Ik ben boos. Wat een ergernis. Hij had ook ‘sorry’ kunnen zeggen neem ik aan. Ik neem me voor dat als ik hem weer tegenkom, ik een stuk vieze alg uit de sloot langs zijn broek zal halen. Ik mag hier toch immers gewoon lopen? Maar helaas kom ik hem natuurlijk niet meer tegen.

klik voor groot

Wafje krijgt weer wat te drinken op 12 km en dan zijn we alweer bijna thuis natuurlijk. Als ik over het fietspad terug loop, loopt er een man voor me uit. Zodra hij me in het oog krijgt, blijft hij omkijken en op zijn horloge kijken. Hij gaat ook harder lopen. Hij doet z’n best maar, ik loop rustig mijn RWR rondje vandaag vanwege de warmte. Vreemd genoeg loop ik aardig in op de man ondanks mijn RWR getrut. Uiteindelijk loop ik hem gewoon voorbij maar hij zegt niets op mijn ‘goedemorgen’. Merkwaardig. Ik hobbel rustig door. Inmiddels kijk ik nergens meer van op. Aan het einde van het pad klok ik af en start de cool down. Ik loop weer langs de zwaan die lekker zit te broeden en deze keer blijft ze zitten. Ik zie dus niet de 6 grote eieren onder haar lijfje. Ik ben zo benieuwd naar de kleintjes, maar die ga ik dus missen omdat ik weg ga.

klik voor groot

Na 14 km staan we weer bij de auto. Toch langer dan gedacht want ik vond het erg warm vandaag. Woef deed het prima en heeft al haar drinken opgedronken. Ik ga toch eens even bekijken waar ik water kan bijvullen op de route straks in Schotland want hier kan ik niet tegenop sjouwen vrees ik en beekjes zijn daar niet zo hoog op de kliffen. Aandachtspuntje dus.

Vanmiddag even de pil en het stempeltje halen en verder met de voorbereidingen. Hoewel… ik denk dat ik ook even ga luieren in de tuin…..

gegevens:

* 14 km
* 20 graden

mei 144 km – 2016 totaal 1.649 km