09.05.2016 – hitland – 22,5 km

**09.05.2016 – hitland – 22,5 km**

ronde 1: 12 km

Gisteren heb ik niet meer gelopen want we zijn naar Aken geweest voor Moederdag en om even naar mijn vader te kijken. In de avond waren we eigenlijk te moe om nog op pad te gaan. Niks aan te doen. Zaterdagavond hebben we nog gefietst en ben ik nog gevallen ook. Gelukkig geen last meer nu. Vanmorgen ben ik dus maar meteen voor het eerste rondje met woef op pad gegaan voor een run. Het zou een warme dag worden, dus ik hou er al rekening mee dat ik waarschijnlijk de run vandaag in 2 delen ga knippen. In de ochtend een stukje en in de avond weer een stukje als het lukt.

Mooi op tijd lopen we in het natuurgebied. Ik heb mijn Falke petje op. Dat petje ontdekte ik laatst bij toeval weer omdat ik bij het fietsen per ongeluk die had gepakt van de stoel. Maar dit petje is veel luchtiger dan wat ik tot nu toe droeg en bovendien kan ik het strakker op mijn hoofd trekken wat zeker op de fiets ook wel fijn is. Een aanrader dus en een beetje vergeten. Verder had ik weer lekker mijn Salomon skortje aan. Voor woef mijn rugzak zodat ik haar waterbakje en extra water mee kan dragen.

klik voor groot


Ik hobbel eerst lekker in de schaduw een stukje en neem daarna de weg richting het Leefgoed. Daar is ook nog wel wat schaduw dus dat valt allemaal mee. Omdat de zon nog vrij laag staat in de ochtend, geeft het hoge gras ook wat schaduw voor woef waar ze dankbaar gebruik van maakt. Het is wel weer even wennen zo met die hogere temperaturen. Ik heb het gek genoeg niet zo erg warm eigenlijk. Elke 4 km bied ik woef een bakje water aan waar ze gretig gebruik van maakt. Normaal doet ze dat eigenlijk niet maar nu heeft ze kennelijk behoefte aan water.

klik voor groot

Op de weg terug naar het begin zie ik volop koetjes en jonge stiertjes in de weide en op het water drijven veel zwanen. Een mooi gezicht en met het bloeiende onkruid overal ziet het er heel fraai uit allemaal.

klik voor groot

Het lopen ging ontzettend gemakkelijk en 12 km lijkt me wel genoeg. Eigenlijk is dat al meer dan ik had gepland om te gaan lopen in de ochtend maar woef lijkt niet moe of extreem warm dus dit is prima zo. Op naar de volgende ronde dan maar weer.

gegevens:

* 12 km
* 21 graden

mei 104 km – 2016 totaal 1.609 km

ronde 2: 10,5 km

Vanmiddag heb ik allerlei klusjes gedaan en ben ik ook bezig geweest met de voorbereiding voor de reis. Routes gemaakt, waypoints ingevoerd etc. In het kader van de voorbereiding leek het me handig om even het bagagerek op de doggyride te zetten om te kijken hoe dat zit en wat ik erop kan doen tijdens het fietsen. Ik open de doos, haal de onderdelen eruit en…. zie dat er geen doosje inzit met de schroeven en de verbindingsstukjes. Wat irritant. Morgen even nabellen of ze dat kunnen opsturen, want dan is het nog net op tijd. Zo moet ik ook nodig de stekker van de trekhaak controleren of er wel stroom op staat omdat de fietsdrager er anders weer niet op past. Als het goed is, komt de nieuwe fietsdrager ook morgen. Allemaal last minute maar we hebben pas recent besloten dat we samen gaan fietsen in Schotland met de doggyride en dus moeten er deze keer ineens 2 fietsen mee. Komt tijd komt raad!

Uiteindelijk zijn we dus klaar voor vertrek. Dan maar zonder bagagerek op de doggyride! S. fietst vast naar het natuurgebied en ik rij er met de auto heen. Daar treffen we elkaar weer. Woef loopt natuurlijk gewoon het begin mee maar ze hoeft niet het hele stuk mee te lopen want het is nog steeds warm en we hebben al een stukje gelopen vanmorgen. Als we starten zien we een nestje met jonge meerkoetjes en een reiger met een enorme vis. Die heeft een lekker hapje te pakken!

klik voor groot

Daarna gaan we gauw op pad. Ik heb geen idee hoe het zal lopen want het is nog best warm. Het zonnetje zit verscholen achter wat wolken dus dat is op zich wel lekker. Maar het is nog steeds warm. Ik kies voor een snellere ronde en doe mijn best om een beetje tempo te maken. Er wordt gemaaid en de pollen dwarrelen door de lucht. Ik merk meteen dat ik in het gemaaide gras aan het lopen ben, want dat slaat echt meteen op je luchtwegen. Niet prettig.

klik voor groot


Er is weer van alles te zien. Veel vogels (ook broedend) koeien en kalfjes. Dat wordt leuk straks met alle pulletjes! Woef gaat na een paar kilometer in de kar en dat vindt ze best. Maar na een paar kilometer wil ze er wel weer uit en dat is ook prima. De laatste 3 kilometer loopt ze weer lekker mee. Haar dagtotaal komt toch weer op een nette 18 km dus dat is ook wel voldoende met dit weer.

Wij klokken dit rondje af na bijna 11 km waarmee ik ruim 22 km gelopen heb vandaag. Niet slecht eigenlijk en niet verwacht.
Ik loop met woefje over het houtpad naar de auto en S. rijdt weer naar huis met de fiets. Op naar de volgende ronde. Ik hoop dat we het bagagerek deze week nog even kunnen testen!

gegevens:

* 10,5 km
* 23 graden

mei 115 km – 2016 totaal 1.620 km

2 gedachten over “09.05.2016 – hitland – 22,5 km

  1. Margriet

    Leuk jullie plannen voor een fietsvakantie in Schotland. Valt ook de Marathon in Edinburgh in die periode? Ga je die ook lopen?

  2. Max

    @ margriet: ja dat evenement is er en ik zou de HM doen. Maar dat heeft prio nummer 100 zo ongeveer. Mijn run met wil camping met woef staat nummer 1 en dat is afhankelijk van het weer. Ik heb ook totaal niet getraind voor die HM en door dat been al helemaal niet. Als het weer een beetje OK is en het niet al te slecht uitkomt, ga ik wel lopen denk ik.

Reacties plaatsen niet mogelijk.