01.05.2016 – hitland – 17 km

**01.05.2016 – hitland – 17 km**

Gisteren hebben we voor het eerst een ‘echt’ fietstochtje van 44 km gedaan en kwam het niet meer van lopen. Een rustdagje qua lopen is natuurlijk geen probleem en zo vertrokken we vandaag dan weer voor een run. Ook vandaag weer een experiment. Ik had deze keer de grote Millet rugzak gevuld met wat spulletjes. Dat is geen minimalistische rugzak zoals de OMM (55L) maar een grote trekkers rugzak (65L) die veel kan hebben maar misschien wel comfortabeler zit met vol gewicht erin. Het eerste stuk liep ik dus met die zak, het tweede deel liep ik met de OMM zak om het verschil te kunnen voelen. Woef hoefde niet, want zij had de vorige keer totaal geen last van het rugzakje. Als ik met de Millet zou kunnen joggen, dan zou zij eventueel helemaal niets mee hoeven dragen (want er kan veel meer in de Millet).

klik voor groot


Het lopen met de grote Millet gaat eigenlijk best goed. We stoppen aanvankelijk een paar keer om wat dingen opnieuw te verstellen maar het loopt niet slecht eigenlijk. De heupband is wat groter natuurlijk maar dat zit wel comfortabel eigenlijk. Er zit iets meer in dan in de OMM waar ik eergisteren mee liep dus het is niet helemaal te vergelijken. De Millet is van zichzelf al veel zwaarder dan de lichtere OMM. Maar wat zit nou lekkerder?

Na een paar kilometer ruil ik de Millet weer om voor de OMM waar ik eergisteren ook mee liep.
Stom genoeg kom ik pas laat tot de ontdekking dat ik de OMM niet goed gepakt heb. Dat maakt bij de OMM meteen uit omdat het rugpand niks voorstelt en je dus alles voelt zoals het erin zit. Ik had deze keer twee rollen vertikaal erin gedaan en dat voelde dus niet echt prettig. Na enkele kilometers lopen we dus weer terug naar de parkeerplaats en leggen de twee rugzakken in de auto. Eerst maar weer even lopen zonder zakken nu!

klik voor groot


Het is heerlijk weer en we genieten wel van ons rondje. Ik loop vrij langzaam maar ik heb het enorm warm gekregen van die zware rugzakken en ik ben ook veel te warm gekleed natuurlijk. Maar dat mag de pret niet drukken.

Op een gegeven moment zien we drie ooievaars laag overvliegen. Maar als we in de lucht kijken, zien we er nog 4 hoog in de lucht zweven. Nu zijn het er ineens 7! We stoppen en blijven omhoog kijken naar de prachtig zwevende vogels. Echt bijzonder zo.

klik voor groot

We slingeren wat door het natuurgebied en sprokkelen zo de kilometers bij elkaar. Woef doet het gelukkig prima ondanks het warme weer. Na 17 km staan we weer bij de auto. Genoeg voor vandaag! Vanmiddag rij ik richting Belgie om daar te slapen vanwege de operatie van mijn vader morgen. Misschien dat ik in Aken ook nog wat kan lopen tussendoor.

gegevens:

* 17 km
* 15 graden – warm

mei 17 km – 2016 totaal 1.522 km