27.03.2016 – loetbos – 14 km

27.03.2016 – loetbos – 14 km

Vandaag is het eerste paasdag en is het eigenlijk heel goed weer tot onze verrassing. Dat was niet voorspeld maar dit komt voor ons wel goed uit! Hoewel ik nog niet echt ‘hier’ ben en alles op orde heb, gaan we toch op pad voor een rondje. Geen idee hoe lang we gaan lopen maar we gaan op pad en kiezen voor het Loetbos in de Krimpenerwaard waar we afgelopen jaar met veel plezier in de kano hebben gevaren. Als we wegrijden gaat het ineens regenen maar zodra we in het gebied aankomen, schijnt de zon volop. Er staat wel een fors windje en dat doet ons besluiten om de route aan te passen en ergens anders te starten omdat het allemaal zo open is. Eerst maar weer even de doggyride klaarmaken. Wafje wacht geduldig in de auto….

Daarna gaan we op pad. Het is echt nog steeds lekker weer maar de wind is vrij koud. Eerst maar eens zien hoe dat allemaal loopt!

klik voor groot

We slingeren maar wat over alle paadjes zodat woef los kan lopen en wij een beetje uit de wind blijven. Dat lukt aardig want ik stijg zowat op van de hitte. Veel te warm gekleed dat is duidelijk en al snel is mijn aeroloftje uit.

klik voor groot

Het is hartstikke druk in het gebied en overal lopen groepjes mensen met of zonder honden. Ik vind er eigenlijk geen bal aan moet ik bekennen. Na 7 km besluiten we een stuk over het fietspad te lopen en doen woef in de doggyride. Die gaat er zonder problemen in en laat zich lekker rondrijden verder. Ik kan eindelijk lekker lopen en kom er weer een beetje in. Dat getrut en gedoe was niks.

We maken een keurige ronde en gaan aan het einde nog een heel klein stukje weer het loetbos in met woeffie los zodat ze nog even kan plassen. Na 14 km staan we weer bij de auto. Niet helemaal voldaan maar wel enorm blij met het weer. Lekker er even uit geweest! Dat we geluk hadden, blijkt wel als we thuis zijn en het gigantisch begint te regenen!

Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 14 km
* 11 graden

maart 353 km – 2016 totaal 1.130 km

Een gedachte over “27.03.2016 – loetbos – 14 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.