16.03.2016 – seahouses countryroads (1) – 13 km

**16.03.2016 – seahouses countryroads (1) – 13 km**

Vandaag ga ik eerst even alleen op pad voor een rondje. Waf kan lekker blijven slapen. Over de weg is toch niks aan voor haar en vanmiddag wil ik met haar naar Old Bewick (Bewick Hill) om het gebied te bekijken en te ontdekken. Dat is maar een kort rondje van 5 km en dat gaan we samen doen. Heb er nou al zin in hoewel het geen echt fraai weer is.

Als ik start, zie ik de zwarte moeder koe met haar piepkleine kalfje in de wei liggen. Ik heb nog steeds geen foto van het kleine ding!

Ik besluit rustig te lopen binnen MAF en 1000-tjes te lopen. Dat heb ik lang niet gedaan en lijkt me na de tempo training van gisteren een prima afwisseling. Ik ben benieuwd hoe dat voelt en welk tempo en hartslag daar dan uitrolt. Ik ga van start en het weer is heerlijk. Ik draag een shirt met mijn aeroloft en heb dus lekker vrije armen. Niks verder op mijn hoofd, de temperatuur is prima en wederom geen wind!

Het is bewolkt en een beetje nevelig maar als ik bij Elford loop, trekt het ineens open. Een mooie lucht, mooie kleuren en de zon die aarzelend op mijn lichaam straalt. Wat heerlijk. Yellowhammers overal op de heggen en omdat er geen wind is, hoor ik ook overal vogels. Op mijn wandelsegmenten kijk ik naar de opkomende bloemetjes overal. Het is grappig om te beseffen dat de zon schijnt ook al zijn er wolken. Dat wordt extra duidelijk als de lucht weer helemaal dicht trekt en er zelfs een licht miezertje start. Het doet me niets. Ik denk na over de zon die als een gek aan het schijnen is daar achter die wolken. Die schijnt dus altijd, alleen vergeten we dat wel eens.

Al mijmerend loop ik alweer bij de bocht waar Bamburgh Castle zo mooi te zien is en richting de Farne Islands. Daar komen langzamerhand de puffins alweer aan lees ik. Leuke vogels en ik hoop ze in mei te gaan zien.

Het eerste rondje zit erop en ik besluit er nog eentje achteraan te plakken want het loopt allemaal heerlijk. Ik geniet, het is lekker weer en ik heb de tijd. Ook nu loopt het allemaal weer heel makkelijk en ontspannen. De hartslag blijft mooi laag en ik heb volgens mij een hoge cadans want ik adem makkelijk op 2/4. Met de stinson lite schoenen loopt het allemaal net wat makkelijker dan op de bondi.

Ik wil eigenlijk een derde rondje doen maar als ik op de klok kijk, besef ik dat woef moet eten ondanks dat ze al wat kreeg voordat ik vertrok (in het kader van wat meer vlees op haar botten). Niks aan te doen. Stiekem vind ik het jammer want er staat nu 995 op de teller en die 1000 had ik dus makkelijk even kunnen volmaken. Maar dat komt vanmiddag wel want ik heb zin in ons ontdekkings tochtje en dat zal net de 1000 volmaken. Dit rondje liep in ieder geval op rolletjes. Gemiddelde HF van 126 met heel af en toe even 136 aangetikt bij een klimmetje. Niet slecht dus.

Als ik langs de farm loop, zie ik ineens de zwarte moeder koe ergens in het veld staan en zie ik een zwart hoopje ergens anders in de wei liggen. Het kalfje is toch niet dood zeker?

Gelukkig zal ik bij onze tweede ronde het kalfje zien lopen dus het leeft nog! (onderstaande foto is uit de verte genomen op 17.03)

gegevens:

* 13 km
* 9 graden

maart 218 km – 2016 totaal 995 km

Een gedachte over “16.03.2016 – seahouses countryroads (1) – 13 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.