14.03.2016 – hurlestone circular (2) – 6 km

**14.03.2016 – hurlestone circular (2) – 6 km**

Vanmorgen ben ik alleen op pad geweest voor mijn ronde en vanmiddag ga ik met woefje op stap voor een kort rondje naar Hurlestone Tower. Dat ontdekten we gisteren tijdens de vreemde lange run en daar wil ik vandaag wel wat betere foto’s van maken en misschien ook een drone opname! Voor de grap kies ik het pad langs de rivier waar ik dus gisteren niet kon komen vanaf de boerderij kant. Maar het is toch te gek als er wel pijlen zouden staan en geen pad te vinden is? Het lijkt me nou juist een mooi kort rondje zo langs het riviertje en dan via de weg naar de tower en weer terug naar de auto. Kort en leuk voor woef, dat is waar ik wel zin in heb.

Ik maak alles klaar voor vertrek, doe mijn camera in de rugzak en neem de drone mee en de controller. Ik weet van gisteren al dat ik bij het stenen bruggetje wel kan parkeren dus dat komt goed uit. Zo gezegd zo gedaan en na korte tijd parkeer ik de auto inderdaad bij het bruggetje. Ik ben erg benieuwd of ik aan de andere kant van het pad nu uit kan vogelen hoe ik weer op de weg kan komen maar desnoods loop ik gewoon terug. Het is maar kort, het is mooi weer en de route is vast prachtig. En dat klopt ook. Ik loop in no time langs het water en in het weiland staan allemaal schapen met hun lammetjes. Wat een dag!

klik voor groot

Het is echt prachtig en zo in het zonnetje is het net lente. Lammetjes, stromend water en vogels. Volop genieten dus. Aan het einde van de route stuit ik inderdaad op het hekwerk waar ik gisteren ook stond aan de andere kant. Toen had ik geen idee natuurlijk waar het pad zou moeten zijn, maar nu zie ik dat ik ook gewoon aan de andere kant erlangs kan blijven lopen en door de grote gate van de andere farm op de weg kan komen. Daar heb je geen flauw idee van vanaf de andere kant en je staat daar ook niet, want je staat veel verder naar links voor het prikkeldraad te turen. Maar nu loop ik gewoon rechtdoor, ga door het hek en kijk nog eens om. Prachtig!

klik voor groot

Daarna lopen we weer op de weg richting de Tower zals we gisteren ook liepen. Dat is maar een klein stukje en ik zie vanuit de verte de tower al!

klik voor groot

Even later lopen we weer de akker op om alles nog eens met mooi weer te bekijken. Helaas staat de zon achter de tower en kan ik dus nog steeds niet de tower met de bergen op de achtergrond fotograferen. Beetje oenig: dat kan dus alleen in de ochtend.

We lopen eerst langs de standing stone en daarna naar de tower. Ik zie nu een groot hek dat open kan en dus kan ik woefje meenemen deze keer. Ik zie ook een watertje in de diepte liggen en verderop lopen schapen. Wat mooi allemaal. Grappig genoeg komen de schapen steeds dichterbij.

klik voor groot

<

Als ik wat foto’s sta te maken, staan de schapen ineens achter me. Woef kijkt ook verrast om. Die blik van woef…

klik voor groot


Ik maak vanaf de voorzijde nog een vertikaal panorama

klik voor groot

Meer informatie over de tower staat ook in dit artikel

klik voor groot

Op internet vond ik:

Several new folly towers were put up to commemorate the new Millennium in 2000. This tower, at Lilburn in Northumberland is again, not really a folly as it is designed as an observation point and a venue for conferences and meetings. (There are even, whisper it, kitchen units inside.)

Nevertheless it is very handsome and built in the style of a folly tower. It won a building industry Oscar from the Federation of Master builders when it was erected in 2000 for its owners Lilburn Estates (the owners) by builders David Appleby Builders from Rothbury in Northumberland .

Judges were impressed by the high quality of stonework around the arched windows and in the conference room.

Ik vind het maar een mooi ding zo helemaal vrij in het landschap. Iedereen rijdt er voorbij zonder het te zien als je op de weg bent. Dat is wel jammer. Je moet echt even door de akker ploeteren om er te komen maar het is zeer de moeite waard.

Daarna lopen we weer terug en lopen we langs de standing stone. Als ik omkijk, zie ik een mooi plaatje tegen de zon in van beide bouwsels in een lijn!

klik voor groot

Over de standing stone heb ik gevonden:

In 1870-72, John Marius Wilson’s Imperial Gazetteer of England and Wales described Hurlstone like this:

HURLSTONE, a curious old pillar between Lilburne and Chillingham, in Northumberland; in a high field, 4 miles SE of Wooler. Tradition says that a subterranean passage of great length goes under it; and superstition says that the fairies have been heard singing, “Wind about, and turn again, And thrice round the Hurl Stane”

Het blijft een mooi plekje. Na de foto’s hobbelen we weer terug naar de auto die dichtbij staat. Daarna gaan we weer terug voor een drone opname.

klik voor groot

Een dankbaar en erg fraai object om een video van te maken:

Na dit korte rondje rijden we weer naar huis. Een mooie dag met 19 km op de teller, mooie opnames en een leuke video. Op naar de volgende.

gegevens:

* 6 km
* 13 graden

maart 191 km – 2016 totaal 969 km

Een gedachte over “14.03.2016 – hurlestone circular (2) – 6 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.