09.03.2016 – newham/preston – 12 km

**09.03.2016 – newham/preston – 12 km**

Vandaag wil ik eigenlijk wel even op pad want ik ben rusteloos en ik verveel me. Ik kan hier niet lang achter de pc zitten, het is vandaag weer koud in het huisje en ik word gewoon ongedurig. Maar ik wil niet dat wafje ook weer loopt dus met veel moeite laat ik haar alleen achter en vertrek voor een wegrondje waar ik normaal dan niet met haar zou komen. Niet rond het huisje, maar ik rijd een heel klein stukje richting Newham. Vanaf daar maak ik een simpel rondje naar Preston waar een Tower staat. Misschien leuk om even te kijken. Zo gezegd zo gedaan en na 5 minuutjes rijden, parkeer ik de auto in de berm en vertrek voor mijn rondje. Ik heb de kaart mee want anders verdwaal ik vast. Newham is ongeveer 10 huizen groot schat ik. Lekker rustig. Je kunt er nog eitjes langs de weg kopen zie ik….

klik voor groot

Daarna loop ik door richting Chathill. Daar sta ik na 4.5 km voor de dichte spoorbomen. Maar dat is niet slecht, want nu zie ik het oude postkantoortje achter de slagbomen en dat is fraai. Het duurt lang voordat de trein komt en ik blijf in beweging door het perronetje even op te lopen. Wat een mooi perron en station. Echt iets uit een boekje. Geweldig, dat zou ik misschien wel zo gemist hebben.

klik voor groot

Als de bomen omhoog gaan kan ik weer verder. Ik loop nu richting Preston waar de tower ook te bezichtigen is. Daarvoor moet ik even een klein klimmetje op en dan loop ik al het terrein op. Jaren geleden was ik hier ook eens met S. en zagen we rode eekhoorns.

klik voor groot

Na preston ga ik gauw weer verder. Weer even klimmen en daarna loopt het weer netjes vlak. Ik weet al dat het laatste stuk lekker naar beneden zal lopen.

Vlak voor Ellingham zie ik een kerkje rechts van me. Ik zie pas later hoe ik daar eventueel moet komen maar aangezien ik nog een stukje moet lopen, besluit ik daar nu niet heen te gaan. Ik maak een kiekje uit de verte over het weiland.

klik voor groot

Daarna gaat het vlug. Via Ellingham loop ik weer terug naar Newham. Ik zie een piepklein kalfje van een Schotse Hooglander in het weiland en verderop een prachtige leeuw bij en ingang naar een een of ander estate.

klik voor groot

Eigenlijk dus heel veel te zien op dit simpele korte wegrondje. Erg leuk en ik heb dus geen spijt dat ik toch even in mijn uppie op pad gegaan ben!

Op naar de volgende run.

gegevens:

* 12 km
* 6 graden

maart 116 km – 2016 totaal 893 km

Een gedachte over “09.03.2016 – newham/preston – 12 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.