08.03.2016 – beadnell – 13 km

**08.03.2016 – beadnell – 13 km**

Vandaag wacht ik eerst even op de post en daarna ben ik even zoet met kijken wat de post gebracht heeft. Maar wafje moet op een gegeven moment echt uit en aangezien het droog is, gaan we samen op pad voor een rondje. Ik kies voor Beadnell. Niet over de weg, dichtbij en ook leuk voor waf en makkelijk een afstand te kiezen.

Eerst even het vertrouwde plaatje van waf op het strand bij de Lime Kilns. Vergis je niet, dat is nooit hetzelfde door het getijde dat altijd anders is en het licht.

klik voor groot

Daarna starten we de warming up door het caravanpark. Ik ben verrast dat het nog steeds niet open is maar dat zal over 2 weken wel zo zijn vermoed ik. Pasen valt dit jaar vroeg!

Al snel lopen we door de duinen en zijn we weer bij de bekende brug bij Long Nanny. Over niet al te lange tijd zullen daar de little terns weer gaan broeden.

klik voor groot

Daarna verder door de duinen naar High Newton. Wafje kent de weg en sjouwt met een stukje zeewier dat uit haar bek bungelt. Het ziet er een beetje vreemd uit.

Daarna verder richting Low Newton. De temperatuur is prima en ik loop alleen in mijn Falke primaloftje. Mijn hoofdband en handschoenen zijn al lang weer verdwenen in de rugzak.

klik voor groot

Bij Low Newton maak ik een foto van de zendmast waar ik steeds onder langs loop en daarna nog een foto van Low Newton uit de verte. Het blijft leuk om naar te kijken zo vanuit de verte en de hoger gelegen kliffen. Vorig jaar liep ik hier vaak met keiharde wind en ben ik wel eens een andere weg gelopen vanwege die harde wind. Behalve de forse echte stormen, is het qua wind eigenlijk heel rustig dit jaar.

klik voor groot

Ik loop weer het extra lusje bij de zendmast en daarna gaan we terug via High Newton door de duinen en komen weer bij de brug.
Gelukkig laat ze eindelijk bij de parkeerplaats het zeewiertje liggen en daarna rent ze door de duinen. Gelukkig… er is dus niks aan de hand want ik vond haar een beetje meesukkelen. Maar dat kwam dus door dat stomme wiertje.

Na 13 km staan we weer bij de auto. Ik ga gauw verder kijken naar wat de post gebracht heeft!

gegevens:

* 13 km
* 8 graden

maart 104 km – 2016 totaal 881 km

Een gedachte over “08.03.2016 – beadnell – 13 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.