27.02.2016 – seahouses countryroads – 10 km

**27.02.2016 – seahouses countryroads – 10 km**

Gisteren heb ik S. opgehaald van het vliegveld. Hij was hier eigenlijk naartoe gekomen vanwege de ultra race die vandaag zou zijn. Het weer is wel goed, maar ik doe de run dus niet, aangezien ik afgelopen dinsdag zelf 62 km gelopen heb. Door allerlei omstandigheden kwam de ultra niet zo goed uit en nu liep ik dus voor mezelf een wat langere route deels met woef en dat ging goed. Sinds dinsdag alweer twee keer gelopen en dat voelde allemaal prima.

Vandaag gaan we dus als trio op pad voor een niet te lange ronde. We willen nog andere dingen doen en ik doe nog even een paar keer rustig aan qua lopen. We kiezen dus voor de ronde via Shoreston langs de bunker en via de skischans weer terug. We komen daarbij nog geen lopers van de ultra tegen want die zullen pas later op dat traject lopen.

Zo gezegd zo gedaan en na een slome start zijn we dan klaar voor vertrek….

Het is prima weer, droog en weinig wind. Het lopen gaat ook verder helemaal goed. Ik let op mijn cadans en mijn houding en zorg verder dat ik mooi binnen MAF blijf, ook op de hellingen en dat is niet een altijd even makkelijk.

Als we bij Shoreston linksaf slaan, zien we na verloop van tijd de weggelopen lammetjes met moeders weer ergens staan. Vreemd dat ze nog niet zijn opgemerkt maar ze zien er prima uit gelukkig. Al kijkend en babbelend lopen we verder en praten ook wat over de ultra, omdat we natuurlijk overal de pijltjes zien staan, net zoals in op mijn route zag in Beadnell afgelopen woensdag. Gek idee.

klik voor groot


Ik experimenteer met twee hellingen of het nou slimmer is om dat langzaam te doen (en er dus langer over te doen), of sneller (en er dus eerder te zijn) maar daar ben ik nog niet helemaal uit. Ook loop ik een helling tweemaal om wat te testen qua hartslag.

Veel te snel zijn we alweer bij het huisje na een kleine 10 km. Maar het is wel genoeg zo voor deze week. Op naar de volgende run maar weer.

In de middag gaan we nog even op het strand kijken naar de lopers van de run. Ik ben verbijsterd als ik sommige lopers zie stumperen. Alsof ze helemaal dood zijn, en dat geldt ook voor lopers op de halve marathon. Ik reken een beetje hoe lang deze lopers dan onderweg zijn en hoe ver ze nog moeten. Voor de 10, HM en marathon is dat nog 4 kilometer, voor de ultra is dat ongeveer nog 15 km. Maar sommige lopers op de HM zien er echt uit alsof ze die 4 km niet eens meer gaan halen. En dat terwijl het prima loop weer is: geen wind, geen zon die het ineens warm maakt en droog. Het strand is uitstekend en vast dit jaar dus wat nu het probleem is, snap ik niet helemaal. Voor mij leuk om eens te zien want ik zie dit nooit natuurlijk op deze manier. Ik heb in ieder geval geen moment spijt dat ik op geen enkele afstand gestart ben vandaag!!!

klik voor groot

gegevens:

* 10 km
* 5 graden

februari 385 km – 2016 totaal 762 km

Een gedachte over “27.02.2016 – seahouses countryroads – 10 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.