18.02.2016 – craster/castle/boulmer – 22 km

18.02.2016 – craster/castle/boulmer – 22 km

Het is vandaag stralend weer als ik met woefje buiten wandel. Dat ziet er goed uit voor een run. Maar er staat ook geen wind, dus zou ik iets met de drone kunnen doen. Holy Island gaat helaas niet want ik kan het eiland niet bereiken vanwege het getijde vandaag. Simonside zou gaaf zijn maar lijkt me veel te glad want het heeft wel gevroren vannacht. In Alnwick heb ik vandaag geen zin. Ik besluit dus met de drone en de controller naar Dunstanburgh castle te gaan en vanaf daar dan weer richting Craster en Boulmer te lopen. Ik wilde immers nog een keer met de controller terug om vanaf de zee wat te filmen en ook over het castle heen te vliegen. Zo gezegd zo gedaan en al snel zijn we op pad voor ons rondje. Ik moet even bedenken hoe ik dat ga doen want ik ga eerst naar het castle met de rugzak vol drone spullen en breng dat daarna terug naar de auto om lekker verder te lopen met de gewone rugzak.

klik voor groot


Maar het gaat goed. Mijn Nanopuff past in het zijvakje van de dronetas, de hondenriem knoop ik om mijn middel en voorlopig hou ik mijn handschoentjes even aan en verder heb ik niks nodig. De camera zit ook in de drone tas en ik heb twee telefoons bij me (eentje voor de drone). Ik ga dus op pad met mijn spulletjes. Het is heerlijk weer. Vanaf een afstandje maak ik de eerste opname al en daarna loop ik verder. Bij het kasteel maak ik nog drie opnames. Onderstaand twee foto’s vanaf de drone.

klik voor groot

Daarna hobbelen we weer terug naar Craster. Het is inmiddels aardig druk en ik ben blij dat we vroeg op pad waren.

klik voor groot


Twee uur later (!) ben ik weer terug bij de auto. De parkeerplaats staat dan inmiddels werkelijk helemaal vol met auto’s. Ik zie zelfs dat ik een tweede plek in beslag neem omdat ik niet recht sta en verander dat meteen. De plek wordt ogenblikkelijk ingenomen en daarmee is het parkeerterrein vol. Ongelooflijk. Ik wissel rugzakken en daarna gaan we op pad voor ons echt rondje.

Ik neem het pad achter de huizen langs want ik vrees dat het pad tussen de zeen en de huizen voorlangs niet te doen is. Ik hoor later dat dat inderdaad zo was, want ik kom een stukje verder een echtpaar tegen waar ik even mee aan de praat raak. Het is namelijk een gigantische moddertroep. Eigenlijk zoals het was in 2014 toen ik voor het eerst het parcours van de ultra verkende. Glij modder. Ik weet dus nu weer dat het echt verschilt want de vorige keren was het we modderig maar eigenlijk goed te doen.

Ik hobbel verder maar met de zon in mijn gezicht is het ook allemaal niet makkelijk te zien. Alles glimt. Op de terugweg zal ik merken dat het echt uitmaakt of je de zon voor of achter hebt. Gek maar waar.

Ht is prachtig zo langs het water en ik geniet er wel van. Maar ik merk ook dat het geklooi met de drone en het lopen met de spullen me vermoeider heeft gemaakt dan gepland.

klik voor groot

Ik weet niet zeker of ik wel tot Foxton door ga lopen. Het probleem is een beetje dat ik straks dezelfde weg weer terug moet. Dus weer door die shitzooi overal. Ik denk dat het veld naar Boulmer wel goed te doen zal zijn en verderop ook omdat dat oude duinen zijn. Maar dan nog…. Ik loop ook tot Boulmer en heb er dan wel genoeg van. Het laatste stuk was inderdaad prima te doen en daar kon ik lekker opschieten. Maar ik heb geen zin meer in de duinen en dan weer terug. Het is wel genoeg geweest, ook voor waf.

klik voor groot

Ik keer dus om en loop zonder problemen verder terug naar de auto. Met de zon in de rug glinstert de modder een stuk minder en kan je beter zien waar je wel goed kunt lopen. Merkwaardig dat het zoveel uitmaakt maar de terugweg gaat een stuk sneller.

klik voor groot

In Craster loop ik nog even naar het water om de pootjes van woef schoon te maken. Dat vindt ze wel leuk en ik rommel nog wat met mijn schoenen en geniet van het zonnetje. Het was een heerlijke dag. Lekker buiten, lekker even spelen en video’s maken en een stukje lopen.

klik voor groot

Na een kleine 22 km staan we weer bij de auto. Op naar de volgende run dan maar.

gegevens:

* 22 km
* 6 graden – zonnig weinig wind

februari 246 km – 2016 totaal 622 km