16.02.2016 – beadnell/low newton – 13 km

Vandaag op pad voor een kort rondje. Gisteren heb ik niet gelopen omdat ik vogels aan het kijken was en voer voor woef heb gehaald. Dat was een hele volle en lange dag.

Ik kies weer voor Beadnell gezien het weer en de weg. Bovendien vindt woef het door de duinen ook helemaal leuk dus dat komt wel goed. Ik kies weer voor die nieuwe kousen en weer gebeurt hetzelfde. De eerste 4 kilometer voel ik mijn voeten. Volgende keer trek ik andere sokken aan, want misschien is mijn schoen een beetje ‘te vol’ met de sealskinz die ik ook nog aan heb vanwege de modder. Overigens hebben die gekke kousen al heel wat kilometers gezien ook al zijn ze niet waterdicht en laat de boord los aan de bovenkant.

Ik loop even naar de Lime Kilns aan het begin. Mooie warming up en daarna gaan we weer door de duinen naar High Newton. Het is drukker dan normaal want het is vakantie hier. Niet prettig en ik ben erg blij dat woefje niet meer hitsig is en lekker mee kan lopen zonder dat ik op hoef te letten.

klik voor groot

Als ik bij de zendmast loop, besluit ik een extra lus te maken richting de pub van Low Newton. Ik loop nu dichter langs de klif en ik ben verrast dat ik dit niet eerder deed, want eigenlijk liep ik voorheen altijd over dit pad.

Na het lusje neem ik weer gewoon de weg terug naar High Newton en terug naar Beadnell. Lekker door de duinen draven en dat voelt allemaal prima.

Na 13 km staan we weer bij de auto.

klik voor groot

gegevens:

* 13 km
* 5 graden

februari 211 km – 2016 totaal 587 km