30.01.2016 – seahouses countryroads – 13 km

**30.01.2016 – seahouses countryroads (MAF) – 13 km**

Vandaag is S. hier gezellig bij me. Het waait nog steeds vanwege storm Gertrude maar de zon schijnt. De voorspelling zegt dat het gaat sneeuwen en regenen maar als wij naar buiten kijken, zien we gewoon een lekker zonnetje. We besluiten dus maar om snel op pad te gaan voor een rondje. Woef blijft thuis. Een wegrondje is niet echt leuk voor haar en door de wind hoort zij niks en ik ook niet en moet ik haar aan de riem houden. Even een rustdagje voor haar lijkt dus heel geschikt.

Snel kleden we ons om voor vertrek en staan buiten in de keiharde wind voor het huisje…. S. gelooft mij maar half als ik zeg dat het tussen de heggen echt wel meevalt.
Het eerste stuk is natuurlijk tegen de wind in en is best even afzien. Tot mijn verrassing is de eerste waterplas natuurlijk nog gewoon op de weg, maar de tweede waar ik gisteren niet langs kon, is totaal verdwenen en dat betekent dus gewoon droge voeten! Een meevaller.

Zodra we rechtsaf slaan zijn we uit de wind. De harde zijwind wordt redelijk goed tegengehouden dor de hoge heggen en al snel krijgen we het warm. Het is echt aangenaam weer om buiten te zijn zo. Zonnetje en prima temperatuur. S. is heel verrast dat het zo lekker buiten is. Al snel zijn we bij de afslag met het mooie uitzicht op het castle en op de Farne Islands.

klik voor groot

Ook het laatste stukje gaat prima. We besluiten dus nog een tweede rondje te doen en dat loopt ook allemaal heerlijk. Even een stukje wind mee en daarna weer lekker genieten.

klik voor groot

Wanneer we op de farm komen, vangen we compleet de wind en worden we bijna weggeblazen. Wat een verschil met ons loopje en echt onvoorstelbaar dat je dus zelfs met deze storm genoeg uit de wind kunt blijven (op het stukje met volle tegenwind na).

Een fijn rondje zo gezellig samen, maar waf is blij om ons weer te zien. Als het weer zo mooi blijft, gaan we vanmiddag lekker met haar bij Craster wandelen.

gegevens:

* 13 km
* 4 graden – harde wind

januari 367 km – 2016 totaal 367 km

Een gedachte over “30.01.2016 – seahouses countryroads – 13 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.