29.01.2016 – seahouses countryroads – 13 km

**29.01.2016 – seahouses countryroads – 13 km**

Als ik vandaag de gordijnen opentrek schrik ik me rot. Storm Gertrude is lekker bezig en de storm giert om het huisje heen. Bovendien slaat de regen tegen de ramen. Fijn. Eerst maar eens wandelen met woeffie dan en we beuken samen tegen de wind in. Lekker zeg! Omdat S. vanmiddag hier komt, ga ik eerst maar eens informeren of er wel gevlogen wordt met dit weer. Hij weet van niks en gaat op weg naar Schiphol. Ik heb dus maar weinig tijd voor een runnetje maar terwijl ik met S. aan het overleggen ben over de vluchten, klaart het op en schijnt de zon ineens volop. Blauwe lucht en het ziet er vriendelijk uit. Ik bereken hoe de wind staat en hoe het mijn eventuele run zal beinvloeden. Eerst tegen, dan zijwind op het lang stuk, wind mee naar de zee en weer zijwind op de terugweg. Niet slecht en ik besluit me snel om te kleden voor een rondje. Het begin is echt niet misselijk. Dacht ik van de week te weten wat wind betekende, dat wordt nu door Gertrude weer teniet gedaan. Jonas was niks! Maar we komen toch wel vooruit. Ik heb woef aan de riem want met die storm hoor je niks en er rijden wel af en toe auto’s. De eerste plas kunnen we ontwijken door over de berm te wandelen, bij de tweede kan ik er niet langs en moet ik er dus gewoon doorheen. Wat diep! En vooral… wat koud! Maar we gaan weer rustig verder en slaan rechtsaf. Het zonnetje schijnt en zo met de zijwind gaat het allemaal prima. De heggen zijn vrij hoog dus het loopt goed. Na kilometer kom ik bij de afslag naar rechts en zie ik Bamburgh castle in de verte liggen en loop ik richting de Farne Islands.

klik voor groot

Het is nog steeds prima weer. Het laatste stukje loopt ook goed alleen let ik goed op of ik auto’s hoor of zie, want de zon is laag en schijnt recht in ons gezicht dus automobilisten zullen ons niet goed zien. Maar het eerste rondje ging heerlijk en ik besluit er nog een tweede aan vast te koppelen. Deze eerste continu ronde liep ik – ondanks de wind en de plassen – heel aardig met een hartslag van 133. Niks mis mee! Ik wandel 500 meter tussendoor omdat de harde tegenwind wel erg hard is. Daarna starten we weer opnieuw voor een tweede rondje. De eerste plas ontwijken gaat weer goed maar bij de tweede plas stap ik verkeerd het water in en ben tot halverwege mijn kuit nat. Nou ja, het is maar water maar toch jammer. We hobbelen rustig verder en als we rechtsaf slaan, zie ik in de verte een prachtige regenboog. Mmmm dat betekent dus ergens regen. En de enkele regenboog worden er twee en de lucht verandert van helblauw naar staalgrijs. Niet veel later begint het keihard te hagelen. Niet zo lekker met de zijwind want de ijsklontjes slaan tegen mijn wangen. Woef doet haar oogjes maar dicht en kijkt af en toe op of ik er ook nog ben. Arme waf. Dit was niet gepland. We komen weer bij de top en deze keer ligt Bamburgh Castle dus niet meer in het zonnetje. Ik maak geen foto maar het verschil met de eerste ronde is groot. Maar nog voordat ik bij de afslag ben, is het alweer opgeklaar en schijnt het zonnetje alweer. Geen probleem dus en zonder verder gedoe komen we na 13 weer bij het huisje aan. Gauw omkleden en S van het vliegveld gaan halen!

gegevens:

* 13 km
* 8 graden – harde wind

januari 354 km – 2016 totaal 354 km