28.01.2016 – belford (st cuthberts cave) – 17 km

**28.01.2016 – belford (st cuthberts cave) – 17 km**

Gisteren heb ik niet gelopen. Ik vond het teveel voor woef en daarna was ik zelf ook sloom en met de wolkbreuk en storm Jonas, leek de weg ook geen optie. Ik vond het wel best. In de avond natuurlijk mijn dagelijkse baantjes getrokken en oefeningen gedaan en lekker vroeg naar bed gegaan. Maar vandaag dus weer samen op pad en hoewel ik gehoopt had naar Holy Island te gaan voor een run en drone opnamen, waaide het daarvoor veel te hard. Ik koos dus voor mijn rondje naar de St Cuthberts cave. Dat is in de korte variant 17 km dus dat leek me wel een lekker rondje voor vandaag. Zo gezegd zo gedaan en na de middag gingen we op stap. Harde wind maar omdat je een achtje loopt, is er altijd wel een stuk dat dan goed te doen is. Eerst weer naar de boerderij en door de modder. Geen idee of het nou nog net zo erg is als de eerste keer maar ik wen eraan. Je breekt het ook op in stukjes. Eerst even naar het hek, daarna even over het veld en dan naar het bos. De modder op het eerste stuk is anders dan in het veld en het laatste stukje door het veld sukkel ik naar het hekje want het is net alsof je dan toch minder ver weg zakt! Al snel hobbelden we dus door het bos, over de weg naar Swinhoe farm en weer verder onverhard richting het bos. Het ging allemaal heel lekker en vlot eigenlijk en voordat ik het wist, was ik het bos alweer uit en ging ik door het hek met het mooie uitzicht op de Cheviots in de verte. Ik had eigenlijk weinig last gehad van de harde wind.

klik voor groot

Hoewel het hard waait, is de temperatuur prima en is het gewoon droog. Ik heb nog maar 1 loopje met miezer regen gehad terwijl het toch echt vreemd weer is geweest. Inmiddels is een nieuwe storm onderweg die regen en sneeuw zou moeten brengen. Afwachten maar. Ik loop overal dus dat is geen probleem. Alleen blijven de avonturen nog even uit op deze manier want met keiharde wind ga ik niet de Cheviots in natuurlijk. Maar dat komt vast ook nog wel. Ik amuseer me wel met mijn rondjes.

In no time waren we daarna weer bij St Cuthberts cave. Snel een kiekje van woef in de wind en weer verder.

klik voor groot

Ook hier geen last van de wind. Ik heb zelfs wind mee volgens mij. Geen idee, maar het lopen gaat prima en ik koers af op mijn snelste rondje denk ik. Dat schreef ik vorige week ook al maar ik ben nu toch echt bijna 13 minuten sneller bij de auto zonder dat ik daar mijn best voor doe.

Ik hobbel tussen de paardjes door bij de manege, glibber langs de schaapjes en over het kapot gereden stukje bij de stile waar woef en ik overheen moeten klimmen. Maar op deze schoenen gaat het allemaal prima. Mijn schoenen zien er overigens niet uit en voor het eerst is de modder opgespat over mijn hele tight, waarschijnlijk omdat ik nu gewoon lekker doorsukkel door die modder. Tsja en dan spat er wel eens wat op. Maar de douche is geduldig straks (schoenen) en de wasmachine ook (kleding). Terwijl ik dit tik, zijn mijn schoenen al schoon en hangt mijn kleding alweer schoon te drogen dus dat is allemaal geen probleem.

Ik maak woef een beetje schoon in het beekje aan het einde van de run en jog heel langzaam terug naar de auto omdat ze anders misschien te koud wordt van een langzame cool down. In de auto maak ik haar lekker droog en trek de equafleece aan. Ik was inderdaad een stuk sneller bij de auto dan de vorige keer. Interessant. Misschien wel door de wind, geen idee. Niet belangrijk ook.

Op naar de volgende ronde dan maar weer.

gegevens:

* 17 km
* 8 graden – harde wind

januari 341 km – 2016 totaal 341 km