26.01.2016 – seahouses countryroads (MAF) – 12 km

**26.01.2016 – seahouses countryroads (MAF) – 12 km**

Vandaag waait het gigantisch. Storm Jonas waait hier over en dat gaat gepaard met veel wind en vanmorgen met regen. Maar vreemd genoeg is het na de middag ineens stralend weer met een zonnetje. Ik ga er van uit dat het maar voor eventjes is, dat lekkere zonnetje, en besluit meteen te vertrekken voor mijn rondje. Wind of niet, het zonnetje is heerlijk en de temperatuur is goed. Ik kies voor een rondje rond het huisje en alles continu binnen MAF. Dat lijkt me een uitdaging met de heuveltjes en de wind maar ik ga het gewoon proberen. Woef loopt lekker los en dat betekent dat ik vaak omkijk of er auto’s aankomen en of ze netjes nog in de buurt loopt.

Het lopen gaat heerlijk eigenlijk. Ik vind het jammer dat ik geen camera mee heb genomen maar ik dacht echt dat het zou gaan regenen en ik heb nu gewoon niets bij me. Bamburgh Castle en de Farne Isles liggen zo mooi in het zonnetje! Tussen de heggen is de wind soms redelijk te doen en aangezien ik een vierkantje loop, heb ik afwisselend wind tegen, mee en van opzij. Het rondje gaat zo lekker dat ik besluit door te lopen en er een MAF rondje van 8 km continu van maak. Mijn HF blijft keurig onder de 138, dus dat is mooi. Ik ben benieuwd of dat op het allerlaatste stukje ook zo zal zijn met de wind vol tegen en heuveltje op.

Ik loop weer langs de cottage en ga richting Shoreston. Overal sneeuwklokjes. Helaas dus geen foto! Ik hobbel rustig verder en let op mijn HF. Alleen het allerlaatste stukje heuvelop met de wind pal tegen struggle ik om onder de 138 te blijven en tik ik net even de 140 aan per ongeluk. Gemiddeld loop ik op 134 met enkele passen dus helaas nu op 140. Maar prima dus.

Daarna sukkel ik rustig verder en wandel een klein stukje om woef even lekker te laten ruiken en te laten plassen. Voor haar moet het immers ook leuk zijn. We gaan offroad weer richting de weg en daar had ik even niet op zoveel gladde derrie gerekend. Duidelijk verschil tussen de Mafate en de Stinsons. Geen twijfel en ik glij op de gladde modder. Ik doe dus even rustig aan totdat ik weer bij de weg uitkom en daar rond ik af met het laatste stuk mooi op MAF.

Tijdens de cool down zie ik ineens een lammetje in het veld springen. Wat ontzettend schattig. Woef besluit even te gaan poepen, zodat ik even rustig kan genieten van het lammetje. Wat leuk. Morgen proberen een foto te maken!

Heerlijk rondje, mooie hartslag. Ik kan het nog, dat is duidelijk.

gegevens:

* 12 km
* 12 graden – keiharde wind

januari 324 km – 2016 totaal 324 km