25.01.2016 – seahouses countyroads – 7 km

**25.01.2016 – seahouses countyroads – 7 km**

Vandaag ga ik na de middag even op pad voor een kort rondje. Ik heb geen zin om met de auto ergens heen te gaan en aangezien de wegen nu eindelijk weer droog zijn, besluit ik voor een weg rondje. Het waait wel keihard dus ik ben benieuwd.

Het begin is even trutten tijdens de warming up en daarom besluit ik toch maar om haar aan de riem te doen ook al is dat zowel voor haar als voor mij minder prettig lopen. Na de warming up gaan we van start. Ik heb eigenlijk niet echt het plan om te kijken hoe ‘snel’ ik dit nu kan doen maar ik loop wel stevig door. Het gaat eigenlijk wel goed, en de klimmetjes vallen me mee. Dit is en blijft een beetje lastig stukje met de eerste 3 km een beetje stijgend. Woef vindt er weinig aan en begint te hijgen. Ik ook want ik ben veel te warm gekleed. Sukkel, ik leer het nooit. Tot mijn verrassing is de afslag rechtsaf veel eerder dan gedacht. Ik heb over de eerste 3 km best goed gelopen zag in de gauwigheid. Huh? Dat is helemaal niet slecht op het stijgende stuk eigenlijk. Ik hobbel voort en doe een beetje mijn best op de laatste 2 km maar dat valt vies tegen omdat ik de wind pal tegen heb op dat laatste stuk waar je normaal wat snelheid kunt maken. Ik roep bemoedigend tegen wafje dat we er bijna zijn…. En dat doe ik elke 400 mtr geloof ik. Ze loopt dapper mee en verlang duidelijk naar een rustige duin run. Met een keurige tijd klok ik af. Dat vind ik erg verrassend zo midden op de dag nadat ik gegeten heb en eigenlijk niet de bedoeling had om een echte tempo run te lopen. Niet verkeerd. Ik kan het blijkbaar nog en ook op mijn trailschoentjes.

Ik vind het genoeg ook en laat woefje het laatste stukje lekker loslopen. Eindelijk lekker snuffelen en plasjes doen. Nou ja, ik ging gisteren speciaal voor haar naar de duinen, dus nu kon ze best even met mij meelopen in plaats van andersom….. Ik ben thuis ruim 10 minuten bezig om haar schoon te boenen en daarna het reflecterende hesje schoon te krijgen. Ongelooflijk al die derrie die tegen haar buikje opspat! Maar ze is weer schoon en ligt op haar bedje te ronken.

Op naar de volgende run. Dit was wel weer even leuk om te doen zo maar nu weer even lekker rustig aan. Zo zie je maar weer… met een betere aerobe basis loop je dus gewoon makkelijker. Ik liep sneller dan in januari 2015, terwijl ik niet eens de bedoeling had om een tempo rondje te lopen. Morgen weer lekker een rustig ‘kijk’ rondje dan maar weer.

gegevens:

* 7 km
* 12 graden

januari 312 km – 2016 totaal 312 km