24.01.2016 – beadnell – 12 km

**24.01.2016 – beadnell – 12 km**

Vandaag ga ik op pad voor een kort rondje even in de ochtend. Meteen als ik opsta, kleed ik me om en ga naar wafje. Die laat ik eerst even snel uit hier op het terrein en dan rij ik samen met haar naar Beadnell. Dat is 5 minuutjes hier vandaan en ik kan er prima parkeren op een groot parkeer terrein. Ik wilde aanvankelijk de route van het coastal path doen, dus terug naar Seahouses maar eigenlijk heb ik daar geen zin in. Woef vindt de duinen leuk, dus ik ga een rondje duinen met haar doen. Hoe lang, dat zie ik nog wel maar in ieder geval kort.

Eerst even een kiekje bij de torens waar woef eens even gaat spelen met een zwart beest.

klik voor groot

Daarna door het caravanpark naar de duinen. De duinen lopen prima en al snel ben ik bij de Long Nanny en de brug. Verder naar High Newton en langs de zee richting Low Newton.
Het loopt allemaal prima. Ik kijk eens naar Dunstanburgh castle in de verte. Het is goed te zien maar omdat het geen stralende dag is, besluit ik toch echt terug te keren nu en niet verder door te lopen naar het castle. Dat zou het rondje weer op 20 km brengen en ik weet gewoon niet of dat wel goed is voor woeffie. Dit korte rondje wordt iets van 12 km en dat lijkt me wel genoeg voor haar nu.

klik voor groot

We hobbelen dus weer terug door de duinen en gaan bij High Newton het strand op. Tot 12 uur is er strand dus dat was een van de redenen om vroeg weg te gaan. Ik vind het strand niet erg fijn op deze schoenen maar we hobbelen moedig door. Als ik bijna bij het eind ben, word ik aangesproken door een echtpaar met jachthonden. Natuurlijk gaat het weer over woef. We praten wat en uiteindelijk komen we over routes te praten en probeer ik uit te leggen hoe de route naar de cave bij Belford te lopen is. Dat kennen ze nog niet en is wel gaaf natuurlijk. Inmiddels waait het stevig maar ik draag mijn OMM vest en merk niets van de wind. Ik sta vrij lang te praten en uiteindelijk gaan woef en ik weer op pad voor het laatste stukje. Ik doe nog even de cool down naar de torens.

klik voor groot

Het duurde dus al met al een beetje langer dan gepland allemaal maar het was wel een lekker rondje. Op naar de volgende dan maar weer.

gegevens:

* 12 km
* 10 graden

januari 305 km – 2016 totaal 305 km