23.01.2016 – foxton/warkworth (coastal path) – 23 km

**23.01.2016 – foxton /warkworth (coastal path) – 23 km **

Vandaag ga ik op pad voor een nieuw rondje. Ik was van plan om het rondje Foxton to Hawkill stepping stones te doen, maar ik zag op de kaart dat het Northumberland coastal path niet langs de river Aln loopt naar Alnwick maar afslaat richting zee en dan verder zuidwaarts richting Cresswell als eindpunt. Omdat Warkworth de volgende plaats is vanaf Foxton en daar een kasteel is dat ik nog niet eerder zag, besloot ik dus dat rondje te doen. Heen en weer zou dat ongeveer 20 km zijn dus dat zou goed kunnen als tussendoor rondje. Eergisteren liep ik van Craster naar Foxton dus dit sluit dan mooi aan.

Zo gezegd zo gedaan en ik parkeer de auto weer bij de golfcourse bij Foxton. Vanaf daar een stukje door de duinen en naar de parkeerplaats bij Alnmouth, door Alnmouth langs het haventje en richting de mooie stenen brug over het water.

klik voor groot

Het is best warm en ik besluit op tijd mijn jasje uit te doen zodat ik alleen met mijn shirt en aeroloftje verder loop. Ik doe wel mijn oorplug in vanwege de wind. Dat loopt een stuk lekkerder!

klik voor groot

Het eerste stuk is bekend van mijn eerdere parcoursverkenningen voor de ultra en van de ultra zelf. Ik zou nu alleen niet rechtsaf slaan bij de rotonde maar linksaf ergens een veld in.

klik voor groot

Dat was snel gevonden en ik kwam er al snel achter dat ik nu een heel stuk langs een weg zou lopen op een verhard pad. Niet zo leuk dus eigenlijk. Het liep als vals plat omhoog maar wat nu omhoog gaat, gaat straks weer lekker naar beneden! Het pad was veel langer dan ik dacht en ik keek enkele keren op de kaart of het echt wel zo moest allemaal maar ik liep echt de route. Eindelijk kon ik dan linksaf slaan richting de zee. Ik liep over een kloterig pad met grote ronde keien en kwam uiteindelijk op een parkeerplaats terecht waar enkele auto’s stonden. Mensen rijden hier dus werkelijk heen voor een wandelingetje over het strand terwijl Alnouth zo dichtbij is….

klik voor groot

Eindelijk lopen we weer onverhard en is het ook leuker voor woef. Overal liggen dode konijnen dus ik let goed op dat woef geen enkel beest aanraakt. Die zijn vast allemaal ziek!

Ik kom een jonge Border Collie tegen en klets wat met de eigenaren voordat ik weer verderga. Daarna kom ik hikers tegen waar ik ook even mee sta te praten. Zij lopen tot de camping en de parkeerplaats, maar ik heb natuurlijk nog geen flauw idee waar dat zal zijn. Ik vermoed dat ik ze straks dus weer ga tegenkomen als ik weer op de terugweg ben, tenzij ik zo sloom ben dat ik ze niet meer ga zien.

Ik ben nog niet erg onder de indruk van de route eigenlijk. Het was tot nu toe vrij saai. Ik loop nu eerst door een afgrijselijk camping park met die lelijke groene caravans. Echt niet om aan te zien, wat een deprimerende toestand. Daarna langs de golfbaan en eindelijk een stukje langs het water. Ik kijk op de kaart en zie dat ik al bijna bij Warkworth ben. Dat is snel gegaan en ik vermoed dat ik op het 11 km punt ongeveer bij het dorpje zal zijn.

klik voor groot


Ik loop de heuvel op naar de parkeerplaats en loop door richting Warkworth. Kom maar op met dat kasteel. Ik zie het in de verte al van bovenaf liggen. Dat ziet er goed uit en lijkt de moeite waard om nog een keer te bezoeken met mooi weer. Op dit moment loop ik alleen even naar beneden langs de weg en zie het dorpje aan de buitenrand. Lijkt leuk. Watertje door het dorpje, kerkje en het kasteel in de verte. Ik ga dit dus bekijken als ik de volgende etappe van het coastal path doe. Dan kan ik parkeren bij die parkeerplaats waar ik net ben langsgelopen en kan vanaf daar verder zuidwaarts lopen. In twee etappes ben ik dan bij Cresswell. Helemaal heen en weer vind ik te ver voor woef nu dus ik zal het in 2 delen knippen.

klik voor groot


Ik maak nog wat foto’s en loop weer naar boven en pak het pad langs het weiland. Daarna weer over de parkeerplaats en weer naar beneden richting de duinen. Als ik de duinen in wil lopen, kom ik de hikers weer tegen. Die zijn dus nu op hun eindpunt. We kletsen nog even kort en dan vertrek ik weer voor de terugweg. Toch wel opvallend dat ik een stuk sneller ben zo rustig joggend (ondanks het maken van foto’s etc).

Ik loop verder…. eerst richting het lelijke caravanpark, door de duinen en over de parkeerplaats.

klik voor groot

Daar is het inmiddels heel druk geworden en als ik de hobbelweg op wil lopen, krijgt iemand woef in het oog. Helemaal enthousiast roept ze naar me en vraagt of het een draadhaar Vizsla is. Ja dat kan ik beamen. Dat ze zo mooi is en of ze nog jong is. Ook hier raak ik dus weer aan de praat en pas na een tijdje kan ik weer verder met mijn jonge fitte woefje. Fans zijn altijd leuk. Ik hobbel over het rottige pad en een stukje verder word ik weer staande gehouden door iemand met twee jonge honden die ook vraagt of woef een Vizsla is…. Jajajaja….. Het is op zich wel grappig dat ze altijd hier zoveel fans heeft en mensen tegenkomt die haar mooi vinden.

Maar nu wil ik wel verder eigenlijk en zonder verder te stoppen hobbel ik over het pad met de wind tegen zodat het snot uit mijn neus loopt. Gewoon doorlopen….. aan het einde rechtsaf en weer over het verharde pad terug naar Alnmouth. Eigenlijk merk ik nu pas dat ik op de heenweg dus blijkbaar dat vals plat had, want ik loop nu lekker naar beneden met de wind schuin in de rug. Niet verkeerd. Ik zie vanuit de verte alweer de stenen brug over de rivier en rechts van me zie ik Alnmouth al liggen met het inhammetje en de bootjes. Het lijkt allemaal heel ver zo maar ik weet dat het wel meevalt en al snel hobbelen we over de brug en slaan we alweer rechtsaf naar de bootjes.

klik voor groot

Nu nog even naar en door de duinen en terug naar de golfbaan. Dat laatste stuk gaat heel snel eigenlijk. Ik loop even naar het strand in de hoop dat ik de pootjes van woef een beetje schoon kan maken maar er is helemaal geen strand. Er is een smal strookje met keien dat ook steeds wordt overspoeld. Dat is altijd wel bijzonder hier. Normaal met laag water is hier een gigantisch strand, nu komt het water bijna tot het hek. Dat wordt dus niks en we gaan maar terug naar de auto. Daar maak ik de pootjes van woef lekker schoon en trek haar equafleece jasje aan. Lekker warm blijven nu want we zijn pas over 35 minuten thuis.

klik voor groot

Na 23 km klokte ik af vandaag. Lekker stukje gelopen maar ik vond deze route niet echt bijzonder. Op naar de volgende!

gegevens:

* 23 km
* 9 graden

januari 293 km – 2016 totaal 293 km

Een gedachte over “23.01.2016 – foxton/warkworth (coastal path) – 23 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.